Spokov lik na kanadskom dolaru (FOTO)

Obožavaoci lika legendarnog Spoka iz “Zvezdanih staza”, koji su pokrenuli akciju “spokovanja” novčanice od pet dolara, mogu da "odahnu" jer je Kanadska banka potvrdila da crtanje omiljenog lika na papirnom novcu nije zabranjeno.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

20:28

Default images
Beta / AP Photo/Paramount Television

Smrt glumaca Leonarda Nimoja, koji je igrao čuvenog oficira Entraprajza, Spoka, inspirisao je njegove obožavaoce širom Kanade da mu odaju počast crtajući Spokov lik na novčanici od pet dolara, prenosi radio Kanada.

Nimoj je preminuo u prošli petak u 83-oj godini od bolesti pluća. U akciji koju je pokrenuo sajt za brendiranje Kanade "Dizajn Kanada", ljudi su iscrtavali upečatljivu frizuru i obrve omiljenog lika preko slike lica bivšeg premijera Ser Vilfrida Lorijera.

Tim povodom se oglasala Centralna banka Kanade obavestivši javnost da pisanje ili crtanje na novčanicima čak i njeno oštećenje nije protivzakonito, osim što je zakonski zabranjeno njihovo elektronsko reprodukovanje.

U saopštenju se, ipak, dodaje da je to nedolično jer su novčanice državni simboli. Poslednji pozdrav za Spoka iz svemira (FOTO)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: