Karijera: „Blažen” među ženama

Ukoliko ste iz „muškog” kolektiva prešli na drugi posao, na kome dominiraju žene, prilagodite svoju komunikaciju. Dame često više pažnje obraćaju na ton, nego na sadržaj poruke.

Izvor: B92

Subota, 01.11.2014.

11:44

Default images

Foto: Highways Agency/Flickr.com

Promenili ste kolektiv i iz jednog, u kom je sve "pucalo od testosterona", stigli u drugi, gde dominiraju žene. Verovatno ste u prvom trenutku bili zbunjeni, a tipično muško ponašanje žene mogu da posmatraju "ispod oka", pa psiholozi savetuju da uložite napore kako biste se uklopili.

Ako ste u muškom kolektivu navikli da pričate glasno, da budete sarkastični, pa i verbalno agresivni, sa ženama bi trebalo da komunicirate drugačije.

One često više pažnje obraćaju na ton, nego na sadržaj poruke, kada želite da im uputite kritiku, uradite to na fin način.

Pripadnice nežnijeg pola vode računa o rođendanima koleginica, pa nemojte da se iznenadite kada počne prikupljanje novca za zajednički poklon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: