Četvrtak, 29.06.2006.

11:13

Kostimi za javno kupanje…

Pitanje 1: Iko, zajedno sa suncem šaljem vam i pitanje u vezi izbora modela kupaćih kostima, za nas malo okruglastije...što se gornjeg dela tela tiče. Mislim da je to jedan od naših većih problema, jer modeli koji veličinom odgovaraju, što se dizajna  tiče su nalik onim što su nosile  pozamašne tete sedamdesetih. Puno pozdrava iz Marseja, gde leto samo što nije stiglo!

P.S. Ovde retko koju mladu ženu možete videti i sa grudima 85c! Maja Uzelac

Pitanje 2: Zdravo, želela bih jedan savet. Malo sam se ugojila u predelu stomaka, a kako dolazi leto, brine me kako ću ući u kupaći kostim. Nisam debela, inače visoka sam 180cm, a  imam 71 kg. Gde mogu  da nađem odgovarajući  kupaći i koje boje bi mi pristajale. Svetlijeg sam tena i imam crvenu kosu. Mnogo hvala. Tanja

Pitanje 3: Kakav kupaći kostim odabrati ako imate  10-15 kg viška? Sandra

Izvor: B92

Default images

Drage moje, došlo je vreme da razmišljamo da li će nam prošlogodišnji kupaći kostimi i ove godine skrivati ekskluzivne delove tela ili zbog događanja u predhodnih devet meseci imamo potrebu da taj odevni predmet zamenimo novim. Sve zavisi od toga da li smo se do dolaska leta “zapustile”, ili godina za godinom čini svoje ili smo (da ne posmatramo to samo sa negativne strane) radile na sebi tj. donekle poboljšale naš vizuelni identitet. Sport, ishrana, svaka druga aktivnost ili, pak, estetska hirurgija, doveli su do pozitivnog ili negativnog efekta. Takođe, vrlo bitna stavka je i poboljšanje pigmenta kože (solarijum, kreme, gelovi za samopotamnjivanje i sl.).

Evo nekolicine tipski određenih saveta koji vam mogu olakšati potragu za idealnim kupaćim: TIP 1: polovična i periodična nega tela

Ukoliko vam kostim nije previše star, a vi zaista zadovoljni svojim izgledom, nemojte trošiti novce. Premisa je da se boje, modeli, tj. krojevi, nisu promenili. Možda je došlo do "kam beka" modela iz šezdesetih i sedamdesetih godina. U suštini, dodati su laki i simbolični efekti po modelima. Raznorazne slike: palmi (kao da ih nije previše oko plaže ili na plažama), sunca, najrazličitijih likova, junaka iz crtanih filmova, sve vrste grafičkih elemenata, nepravilne linije i forme u svim koloritima, raznobojne šljokice, prišiveni karnerići i čipkice.

Pa, izvolite - birajte!

P.S. Preporuka su i jednodelni sa interesantno asimetričnim izrezima...

TIP 2: malko zapušteniji
Osim što ćete biti primorani da uzmete veći broj (molim vas, nemojte ovo shvatati pejorativno, osećajte se dobro u vašoj koži), gledajte da vam se donji deo ne “urezuje”. To znači da lagano dodiruje prekrivenu kožu. Jedini šlauf koji treba da imate na sebi jeste onaj gumeni, i to samo ukoliko ste lošiji plivač!
Preporuka su tamnije boje kostima sa dekoracijom po želji, ali pretežno nekom grafičkom-linijskom, nikako kružići, cvetići, biljno i životinjsko carstvo.
No, lepe moje, leto je. Sunce, more, plaže, palme i ostali predispozitivi dozvoljavaju vam sve vrste egzibicija. Osećajte se prijatno.
P.S. Jednodelni su perfektni da skinu poglede ostalih članova i klanova ljudstva na plaži ukoliko vam je neprijatno u „sopstvenoj koži“.
TIP 3: posetilac neke od medicinskih ustanova za korekciju „nedostataka“

Vaše novo šta god, verovatno je jedva čekalo primorje. Sve ono što je u ponudi, vama je dostupno i pristaje. Međutim, evo na šta da obratite pažnju.

Izbegavajte gornje delove sa „korpicama“, osim ukoliko zahvati nisu bili isuviše vremenski blizu pripremama za odlazak na odmor (ovo je sa pretpostavkom da vam tada još uvek treba neka vrsta „podupirača“ za tzv. postoperativni oporavak).

Vrlo lepo, čak i u neku ruku odista seksi, jesu gornji delovi bez ikakvih bretela, takozvane trake. Deo koji nije vulgaran, a bez problema stabilno drži veličine do četvorke (ne bih se usudila da preporučim za veću „kubikažu“).

Toples je imperativ! Dajte da uživamo svi, a ne samo medicinski radnici i ljubavnici...

Ukoliko se, pak, odlučite za trougliće (bikinije) uzmite uvek broj veći nego što ste namerile. Osim bradavica, molim vas prekrijte 2/3 grudi.
TIP 4: „dečački“

Preporuka su bikiniji sa postavkom (korpicama) i svi ostali modeli sa sad već popularnim postavama od sunđera ili silikona. Držaće čvrsto vaše malene grudi, a onima sa kompleksom daće privid da baš i nisu sasvim u deficitu u tom predelu tela. Ukoliko se odlučite za ovu vrstu gornjeg dela, molim vas da kupite broj koji vam savršeno pristaje, ni manji, ni veći. Bezveze je da vam se u pojedinim trenucima, umesto grudi, vidi „praznina“ ispunjena vazduhom.

Ukoliko imate široka ramena, možete dopustiti i broj veći, jer mora doći do sklada u odnosu sa celokupnim grudnim košem, ramenima i trupom.

P.S. I vama predlažem toples, ako nemate komplekse ili ako vas ništa ne mori i ne hajete ni za koga do sebe. Male grudi = divne grudi!
TIP 5: „u godinama“, koji imaju na odmet

Opuštene grudi zahtevaju podupirače, ali to nikako ne znači dva ili tri broja manji gornji delovi kupaćih kostima. Obavezno vaš broj, uz najmanje žičane podupirače.

Trouglići (bikini), su takođe sasvim ok, ali bretele umesto oko vrata vežite preko ramena za zadnji deo bretela, tj. vrpci koje se kopčaju na leđima.

Preporuka su tamniji tonovi kupaćih kostima. Ali, ne hajte previše za preporuke, jarke boje su isto ok.

Donji delovi za sve tipove

Bilo da je u pitanju mladost, rad ili genetika, vi koje imate pozadinu na kojoj vam zavide, nećete imati problema. Vama pristaje sve: od tzv. tanga modela do modela sa širokim trakama na bokovima (posebno onih po ugledu na Ursulu Andres u filmu o Džejmsu Bondu "Dr No")! Ukoliko imate pozamašnije zadnje delove, oni iziskuju uvek za broj veće kupaće gaćice. Ne libite se da kupite i broj veće, bitno je samo da se ne urezuju u kožu.

Izbegavajte da trake, vrpce ili široke obode dižete iznad kukova. Kukovi su gornja granica. Iznad toga je sve neukusno.
Boje

Svetle boje u prvim trenucima na plažama izbegavajte, posebno ako ste svetle ili abonos puti. Sačekajte nekoliko dana da koža lepo odreaguje na sunčeve zrake i tada se prepustite svetlim bojama.

Ukoliko ste se, pak, pripremili (solarijum i sl.), onda bez brige, možete si priuštiti i kostim bele boje.

Ukoliko je moguće, izbegavajte šljokice i ostale ukrase. Muški rod će uživati svakako, ali mislim da im se ne bi svidela božićna jelka nasred plaže.

Božić je samo jednom u godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: