Streptokoka kod dece

Imam bebu od 18 meseci, brisom grla i nosa izolovane su Candida spp iz guše i Streptoccocus pneumonie iz nosa. Dobio je terapiju ali me zanima kako se prenosi i da li postoji mogućnost da je dobio steptokoku od nas?

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2010.

12:33

Default images

Nemam dovoljno informacija, da li je dete bilo pod nekim antimikrobnim lekom? Da li je u kolektivu ili jaslama? Da li ima starijeg brata ili sestru? Obe bakterije, jedna gljivica a druga "pneumokoka" se nalaze u gornjim disajnim putevima i inače su u simbiozi. Svaka bolest narušava njihov "ko sistem" i one prave problem. Kažemo da su to uslovno patogene klice. Ako dete nema problem, obično se ne leči, a ako ima, onda se daje lek u vidu kapi i spreja a ako dete ima poremeceno i opšte stanje, onda naravno i antimikrobni lek. U svakom slucaju, ako je ovo povremeno,nemate razloga za veću brigu, jer je i to deo mehanizma koji zovemo Razvoj imuno-sistema!

dr Ljiljana Leković

http://www.dr-ristic.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: