Microsoft penzioniše IE 8

Microsoft je najavio da će prestati da pruža podršku za Internet Explorer 8 u narednih 18 meseci, kako se kompanija sprema za predstavljanje najnovije verzije ovog softvera.

Tehnopolis

Izvor: TechRadar

Nedelja, 10.08.2014.

12:22

Default images

Sudeći po najnovijim brojkama, ovaj brauzer se i dalje nalazi na 20 odsto svih personalnih računara koji koriste desktop OS, dok se preko njega ostvaruje oko 6 odsto svog internet saobraćaja.

Međutim, sudeći po najnovijem postu na blogu, kompanija je rekla da će „samo najnovija verzija Internet explorera biti dostupna za podržani operativni sistem i primiti tehničku podršku i bezbednosne nadogradnje“.

Ovo znači da će i dalje moći da se koristi 5 godina star brauzer koji je predstavljen uz Windows 7, ali da on neće primati nikakvu podršku od Microsofta.

Do ovoga će doći 12. januara 2016. godine, s obzirom na to da je Microsoft želi da svi koriste najnoviju verziju brauzera, trenutno je to Explorer 11.

Verzije 9 i 10 takođe će imati ograničenu podršku. IE 9 će biti podržan na Vista i Windows Serveru 2008, dok će IE 10 biti podržan samo na Windows Serveru 12. Internet Explorer 11 ne može biti instaliran na ovim platformama.

Ova „smrtna kazna“ za Internet Explorer dolazi nakon penzionisanja Windowsa XP, za koji je podrška prestala da postoji u aprilu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: