Playstation 4: Stare igre i na novoj konzoli

Jedno od najčešćih pitanja pre izlaska nove Sonijeve konzole bilo je mogu li se na novom Playstation konzoli zaigrati igre s "dvojke" ili "trojke".

Tehnopolis

Izvor: Izvor: vijesti.me

Subota, 11.01.2014.

08:59

Default images

Odgovor je stigao pre nekoliko dana, a Sony je na manifestaciji "Consumer Electronics Show" (CES) u Las Vegasu objavio kako će na svom novom servisu pod nazivom Playstation Now omogućiti igračima pristup igricama s PS1, PS2 i Ps3 i to ne samo na "četvorci" već i na Viti, mobilnim uređajima i novijim modelima njihovih Bravia televizora.

Ovo je, kako stručnjaci smatraju, još jedan udarac Microsoftu čija konzola nema tu mogućnost, a valja spomenuti i kako su nedavno objavljeni podaci koji pokazuju da je PS4 prodajom nadjačao Xbox One i to za 1,2 miliona prodatih primeraka njihove konzole.

Naime, "četvorka" je prodata u 4,2 miliona primeraka.

Podsetimo, u najavama je rečeno da ni jedna od dve konzole neće biti kompatibilna sa starijim igricama pa postoji mogućnost da i

Microsoft sada krene Sonyevim stopama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: