OnePlus razvija sopstveni ROM za Kinu

Izvršni direktor kompanije OnePlus, Pit Lau, otkrio je da kompanija više neće koristiti Oppo Color operativni sistem u Kini koji će biti zamenjen OnePlus ROM-om, taman na vreme za predstavljanje druge generacije perjanice One Plus One.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 02.08.2014.

17:01

Default images

Dva meseca nakon što je OnePlus zvanično predstavio svoj dugoočekivani pametni telefon prozvan „ubica Androida“ u maju, Sina Tech izveštava da kompanija pravi sopstveni ROM.

Ovaj ROM biće ekskluzivan za tržište Kine i biće razvijan na Tajvanu, dok će internacionalni modeli i dalje koristiti CyanogenMod.

Pit Lau je za Sina Tech objasnio odluku da preseli odeljenje za dizajn i inženjerske timove na Tajvan time da je zemlja prepuna talentovanih stručnjaka.

Kineski proitzvođači mobilnih telefona kao što su Oppo, Xiaomi i Coolpad koriste izmenjene verzije Androida u Kini s obzirom na to da fabrički Android ne nudi preveliku funkcionalnost zbog toga što Kina u velikoj meri ograničava funkcionalnost Googleovih servisa.

Međutim, ovaj potez ne znači da OnePlus raskida saradnju sa CyanogenModom.

S obzirom da je CynogenMod imao veliku ulogu u globalnim ambicijama kompanije, posebno na samom lansiranju, ova saradnja će se nastaviti, ali još nije poznat razlog iza uklanjanja Oppo ROM-a. Zašto OnePlus One košta samo 299 dolara?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: