Tehnopolis

Utorak, 30.03.2010.

10:54

Prepoznati pedofila po kucanju

Kako prenosi Daily Mail, pedofile, koji traže svoje potencijalne žrtve putem interneta, moguće je prepoznati po načinu na koji koriste svoju tastaturu.

Izvor: B92

Default images

Roj Maksion, profesor Newcastle univerziteta, izneo je podatke o ovom istraživanju, koje govori o tome da je nakon samo deset otkucanih karaktera moguće prepoznati kojeg je pola, kojoj kulturi pripada, koliko godina ima i da li je, možda, osoba koja kuca, imala neku povredu šake.

Profesor Maksion je izvršio eksperiment na pedeset ljudi, čiji su prsti bili povezani elektronskim senzorima, a rezultat istraživanja je zaključak da postoji mogućnost identifikacije osobe koja kuca, sa tačnošću od čak 95 procenata.

Odeljenje za cyber kriminal i Odeljenje za kompjutersku bezbednost, formirana su prošle godine na pomenutom univerzitetu, a njihovi predstavnici smatraju da bi se saznanja dobijena ovim istraživanjem mogla uspešno primeniti, osim kod prepoznavanja pedofila, u sprečavanju drugih oblika cyber kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: