Windows 10 već instaliran na 67 miliona PC uređaja

Nije bilo sumnje da će Windows 10 biti popularan. Microsoft je toliko bio uveren u popularnost svog novog operatvinog sistema, da je kupio 40 Tbps protoka sa mreža za isporuku sadržaja (CDN).

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

12:00

Default images
Beta / Microsoft via AP

Kompanija je već 28. jula stigla do 10 Tbps, kada je ažuriranje bilo dostupno samo Insiderima. Sada, prema svim izveštajima, izgleda da Windows 10 ima još više korisnika, a najnovije brojke pokazuju da je 67 miliona korisnika instaliralo sistem na PC uređajima.

Prethodne zvanične informacije, koje potiču sa Microsoftovog bloga, pominjale su 14 miliona korisnika tokom prva 24 časa. S obzirom da Microsoft sprovodi ažuriranje na Windows 10 u talasima, očekuje se da će sa povećanjem veličine svakog talasa ažuriranja, rasti i iskorišćenost protoka, koji je sada na 15 Tbps. Ovo je svakako najveće lansiranje softverskog proizvoda u istoriji i nema sumnje da je Microsoft ponosan na svoje dostignuće. Kompanija je već ranije najavila da želi milijardu Windows 10 korisnika u naredne 2-3 godine, a izgleda da je Microsoft na dobrom putu na samom početku.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: