Srebro za Milicu Tešović na Svetskom prvenstvu u gejmingu

Boranka Milica Tešović osvojila je srebrnu medalju na Šestom svetskom prvenstvu u gejmingu, e-sport igranju video igara koje je održano u Bakuu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 29.11.2014.

17:39

Default images

Foto: wiiu-spiele.com / Flickr.com

U ukupnom plasmanu, Srbija je, među 24 zemlje, koliko je učestvovalo na turniru, ekipno zauzela deveto mesto. U ženskoj konkurenciji u igranju "Tekken Tag Tournament 2" igre, od Milice je bila bolja samo takmičarka Rusije.

Srbiju je predstavljala tročlana ekipa, u kojoj su osim Milice Tešović bili Vlada Stanković koji se takođe takmičio u igranju "Tekken Tag Tournament 2" igre, i u muškoj konkurenciji osvojio četvrto mesto.

Treća takmičarka Biljana Brletić je imala tešku grupu i nije prošla u dalji tok takmičenja u igranju "Heartstonea". Igre koje su se igrale na ovogodišnjem turniru su bile su "DOTA2", "Hearthstone", "Starcraft 2", "Tekken tag Tournament 2" i "Super Street Fighter 4".

"Reprezentacija Srbije je pokazala da imamo odlične igrače. Samo učešće na prvenstvu, sa igračima koji dele istu strast i želju da budu najbolji i pokažu šta znaju u igri koju i ti igraš je neprocenjivo iskustvo", izjavila je Milica Tešković.

"U mojoj konkurenciji bilo je devet država. Prvo mesto je osvojila Rusija, a treće Finska. Želja ljudi iz Srbije da se takmiče je ogromna i zaista sam srećna što sam uspela da odem, još više zbog osvojene medalje", dodala je ona. Iako mnogima izgleda da je igranje video igara puka zabava, one sve više poprimaju karakteristike pravog sportskog takmičenja u elektronskom obliku. "Ovo je za mene postalo mnogo više od igre. Najveću podršku imam od Teken kluba u Beogradu, koji je nedavno osnovan i ima dvadesetak članova", rekla je Milica.

Ona kaže da trenira svakodnevno po dva sata, a nedeljno se najmanje dva puta takmiči sa kolegama u klubu. "Možda nekome sve ovo zvuči pomalo smešno, ali ako znamo da se gejming industrija probila i da se organizuju milionski turniri u igrama, to je šansa da se zaljubljenici probiju i u svetu. Drago mi je da je to i u Srbiji neko prepoznao", kaže Milica Tešović.

Srpski tim otputovao je na takmičenje zahvaljujući sponzorstvu kompanija ComputerLand i Logitech i deveto mesto u ukupnom plasmanu smatra se odličnim uspehom za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: