Windows 8 je 'katastrofa u svakom smislu te reči'

Poznati tehnološki bloger nazvao je poslednju verziju Windowsa pravom katastrofom i smatra da ni nadolazeća nadogradnja neće popraviti ovaj operativni sistem.

Tehnopolis

Izvor: Index.hr

Subota, 15.02.2014.

08:50

Default images

Kako su mobilni uređaji s ekranima osetljivim na dodir postajali sve popularniji, u Microsoftu su s novom verzijom operativnog sistema hteli da razviju softver koji će biti namenjen korišćenju i na personalnim računarima i na tabletima pa su tako u oktobru 2012. predstavili Windows 8.

Međutim, umesto operativnog sistema koji je trebalo da donese 'najbolje od oba sveta', odnosno od mobilnih uređaja i kompjutera, većina korisnika nije bila zadovoljna s izgledom ovog operativnog sistema i Microsoftovim forsiranjem 'pločica' na početnom ekranu svojih kompjutera.

Nakon velikih kritika i malog udela ove verzije Windowsa na tržištu (neki analitičari smatraju da je Windows 8, uz tablete, jedan od glavnih razloga za sve slabiju prodaju personalnih kompjutera u poslednje vreme), Microsoft je predstavio prvu veliku nadogradnju Windows 8.1, a sada priprema i nove promene u ovom softveru koje bi trebalo da predstave za dva meseca.

Međutim, čini se da ni ova nova nadogradnja neće doneti neka veća poboljšanja pa je Pol Turo, jedan od poznatijih tehnoloških blogera koji prati Microsoft, nakon što je isprobao novu nadogradnju Windowsa zaključio kako će korišćenje Windowsa 8 u budućnosti biti još teže – pogotovo na tabletima.

Na Business Insideru citirali su Turoa koji je Windows 8 nazvao “katastrofom u svakom smislu te reči” i dodao kako nema smisla nabrajati sve loše stvari ovog operativnog sistema, već je dovoljno reći kako je osmica loše dizajnirana i nije jednostavna za upotrebu. Sama ideja o povezivanju operativnih sistema za računare i tablete nije loša, ali njena je izvedba katastrofalna i neprirodna.

Turo smatra kako su u Microsoftu, kada su videli nezadovoljstvo korisnika ovim softverom, pokušali da promene neke stvari na koje su se ljudi bunili, ali umesto da olakšaju korišćenje, promene koje su uveli još su više zbunile korisnike. “Prestanite da pokušavate da udovoljite svima, to je nemoguće”, savetovao je Turo Microsoft i novog izvršnog direktora ove kompanije i veruje da će u verziji Windows 9 (koju bi kompanija mogla da predstavi već sledeće godine) Microsoft biti pažljivi i napraviti puno bolji OS u kom će ispraviti brojne greške iz aktuelnog operativnog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: