TV novela "Kutinjo" – povreda ili štrajk, 150M € u igri

I zvanično imamo novu transfer sapunicu, ovaj put pod nazivom – Filipe Kutinjo.

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

10:49

TV novela
Foto: Getty images

Prelazni rok je počeo, pa ćemo svakog dana imati bar dve, tri vesti o njegovom prelasku iz Liverpula u Barselonu, odnosno o ostanku na Enfildu.

Španski mediji već nedeljama najavljuju dolazak Brazilca na Nou Kamp, gde je bio viđen još letos, ali je Jirgen Klop odbio ponudu od oko 130 miliona evra, uprkos velikoj želji igrača da ode.

Ta saga je neko vreme uticala na Kutinjovu formu, a iako nije ni približno ubedljiv na terenu kao prošle sezone, već je postigao 12 golova na 18 utakmica za "redse".

Pre nekoliko dana priču je dodatno "začinila" kompanija "Najki" reklamom za Barselonine dresove sa Kutinjovim imenom, a samo dan kasnije on je neočekivano propustio utakmicu Liverpula, navodno zbog "povrede".

Engleski mediji su ubrzo objavili da je u stvari u pitanju njegov "štrajk", jer želi već ovog januara da se preseli u sunčanu Španiju. Prva dva dana prelaznog roka nije bilo mnogo "dima", ali je trećeg izbio "požar" na Ostrvu – Liverpul traži 150 miliona evra.

Od toga, Barselona bi morala da "redsima" odmah uplati 130 miliona, a ostatak bi tima sa Enfilda dobio kroz razne bonuse na osnovu nastupa 25-godišnjeg plejmejkera.

Nema sumnje da je i dolazak Virdžila van Dajka za rekordnih 80 miliona evra za jednog štopera takođe podgrejao priču o odlasku Kutinja, jer Liverpul retko troši veliki novac, a da ga usput i ne zaradi.

Kutinjo sa Liverpulom ima ugovor do leta 2022. godine vredan 170.000 evra nedeljno, a potpisao ga je pre samo 12 meseci, tako da ćemo verovatno tokom celog januara "gledati" ovu TV novelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: