Bgd maraton nastavlja da raste

Sve je spremno za 28. Beogradski maraton koji će u subotu 18. aprila okupiti rekordni broj učesnika u elitnim trkama.

Izvor: ÐN

Utorak, 14.04.2015.

21:56

Default images
bgdmarathon.org

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je Beogradski maraton najbolja promocija glavnog grada.

"Očekuje se učešće preko 4.000 trkača u maratonu i polumaratonu, čime će biti oboren rekord. Ovoga puta možemo da najavimo da ćemo u trenutku kada brojka učesnika bude premašila 5.000 morati da zaustavimo prijavljvanje", rekao je Vesić na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini.

On je naglasio da su sve gradske službe spremne za održavanje tradicionalne trke.

Državni sekretar u ministarstvu odbrane Zoran Đordjević najavio je učešće u polumaratonu i maratonu 160 pripadnika Vojske Srbije, predvođenih generalom Radovanovićem.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da će i ove godine u maratonu učestvovati maturanti, a njih petoro prijavljeno je za trku na 42,195 metara.

"Maraton ulazi u stabilnu fazu, a u naredne dve-tri godine očekujemo da će se brojka od 4.000 učesnika popeti na 10.000", poručio je Nikolić.

Ove godine maraton je otvorio vrata i za kućne ljubimce i njihove vlasnike, koji će učestvovati u posebnoj trci, koja je na programu posle "Trke zadovoljstva".

"Dobrodošli su svi odgovorni vlasnici sa ljubimcima koji su čipovani i vakcinisani", rekao je Nikolić i pozvao sve vlasnike ljubimaca da donesu hranu na start, koja će biti donirana azilima za napuštene pse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: