Održan TESLA MMA spektakl

U beogradskoj Hali Sportova u subotu 24. decembra održan je drugi po redu MMA spektakl, Tesla FC.

Izvor: ÈŽ

Nedelja, 25.12.2011.

08:49

Default images

Viđeno je deset borbi, pet uvodnih i pet glavnih, a glavna borba večeri bila je između srpskog borca Dragana "Gagija" Tešanovića i Italijana Matea Minoncija.

Organizacija takmičenja je bila na vrhunskom nivou, ali je senku na spektakl bacilo nekoliko nesvakidašnjih odluka sudije Stanke Pejović.

Prva sporna odluka viđena je na meču između srpskog veterana Dragutina Miloševića "Belog" i Matijaša Barića. Posle prvih nekoliko minuta borbe u parteru "Beli" je došao u poziciju u kojoj je zadao veliki broj udaraca hrvatskom borcu, a onda je sudija odlučila da zaustavi borbu, jer je Hrvatu napukla arkada. U tom momentu se činilo da je borba gotova, ali ona je tražila da se borci vrate u oktagon u stojećem stavu, što je Milošević odbio, jer je pre prekida imao dominantnu poziciju, pa je meč posle konsultacija poništen.

U jedinom meču devojaka, srpska predstavnica Sonja Sučević lako je pobedila Hrvaticu Danijelu Peričić u drugoj rundi serijom udaraca, ali se stiče utisak da je sudija mogla da meč prekine i daleko ranije, jer Hrvatica nije pružala gotovo nikakav otpor.

Međutim, ni tu nije bio kraj spornim odlukama, a najveći propust napravljen je u glavnom meču. Naš borac "Gagi" Tešanović je dominirao u svom poslednjem meču u profesionalnoj karijeri, ali je u jednom momentu udario kolenom u glavu protivnika koji nije bio u stojećem stavu, što je protivno pravilima. Italijan se previjao i želeo da na taj način izdejstvuje diskvalifikaciju našeg borca, ali je Stanka Pejović pobedu dodelila "Gagiju", koji nije bio zadovoljan njenom odlukom. Posle desetak minuta rasprava i protesta, "Gagi" je proglašen za pobednika.

Kompletni rezultati:

Nemanja Uverić – Slobodan Janković, gušenje (giljotina), runda 1

Aleksandar Milićević – Miroslav Janić, nokaut (udarci u parteru), runda 1

Vaso Bakočević – Aleksandar Vicković, poluga na ruci, runda 2

Slobodan Maksimović – Marko Ignjatović, jednoglasna odluka sudija

Josif Alsaid – Ivan Smolčić – jednoglasna odluka sudija

Dušan Džakić – Ivica Džebić, gušenje (giljotina), runda 1

Matijaš Barić – Dragutin Milošević, poništen meč

Bojan Veličković – Marko Lukačić, gušenje (RNC), runda 2

Sanja Sučević – Danijela Peričić, nokaut (udarci u parteru), runda 2

Dragan Gagi Tešanović – Matteo Minonzio, prekid, runda 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: