Federer: "Pod manjim sam pritiskom"

Treći teniser sveta Rodžer Federer kaže da uživa u tome što napokon nije u centru pažnje teniske javnosti i da bi to moglo da ga rastereti na Rolan Garosu.

Izvor: SO

Nedelja, 22.05.2011.

19:38

Default images

“Sada definitivno dolazim u Pariz sa manje pritiska nego u prethodnih šest-sedam godina”.

“Prošle godine sam branio trofej. U sezonama pre toga pokušavao sam da osvojim RG po prvi put, pa je nada mnom uvek visio oblak u vidu pitanja: ‘Hoću li osvojiti RG ikada u karijeri?’. Sada ljudi očekuju više od Rafe i Novaka, što može da bude dobro za mene”.

Švajcarac je rekao da bi to moglo da znači dodatni pritisak na Đokovića i Nadala, kao i da se ne oseća loše zbog činjenice da nije glavni favorit.

“Npr. kada na Vimbldonu ne bih bio među četiri-pet kandidata za titulu, to bi onda bila velika promena. Ali na Rolan Garosu je situacija uvek manje-više ista. Ipak, nadam se da ću doći u poziciju da ponovo osvojim turnir”.

Povodom dvoboja Đokovića i Nadala, Rodžer je rekao da ne veruje da je Španac “potonuo” i dodao:

“Ali je definitivno moguće da mu je nagriženo samopouzdanje. Ipak, posle svega ostaje da je izgubio od Đokovića četiri poslednja finala i to dva na zemljanoj podlozi. To nije mala stvar, biće zanimljivo u Parizu”.

Federer u prvom kolu Rolan Garosa igra sa Felisijanom Lopesom u ponedeljak, a prošle godine je ispao u četvrtfinalu od Robina Soderlinga i tako prekinuo niz od 23 polufinala na Grend slem takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: