SP: Bronza sa srpske streljačice

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je SP u Minhenu bronzanu medalju u gađnju MK puškom trostav.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.08.2010.

15:45

Default images

Lidija Mihajlović, Ivana Maksimoviæ i Andrea Arsović su osvojile četvrtu medalju za naš tim na šampionatu u Minhenu sa rezultatom 1.754 kruga, što predstavlja novi državni ekipni rekord.

Ivana Maksimović je sa 587 krugova izjednačila i pojedinačni državni rekord koji su postavile Sanja Ivošev na OI u Atlanti 1996. i dva puta Mihajlović, na Svetskom kupu u Minhenu 2008. i Milanu 2009.

Zlatna medalja pripala je selekciji SAD sa novim svetskim ekipnim rekordom od 1.758 krugova, dok je srebro pripalo Nemačkoj (1.757).

"Da mi je neko rekao pre prvenstva da ćemo sa ekipnim prosekom od 585 krugova strepeti za medalju, odgovorio bih mu da je lud. Neverovatno kako se gadjalo, sve su 'zapele' kao da je bitka za pojednačno finale", ocenio je selektor srpskog tima Zoran Stojiljković.

Lidija Mihajlović je čestitala Maksimović i Arsović, naglasivši da je njen rezultat na "donjoj granici" za ovu sezonu.

"Svaka čast Ivani i Andrei. Njihove su zasluge za ovu medalju velike, a sve tri smo je sanjale", poručila je reprezentativka Srbije posle osvajanja prve seniorske svetske medalje u ekipnoj konkurenciji za žene u disciplini trostav u istoriji našeg streljaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: