Staničić u centru pažnje u Kraljevu

Vozač aranđelovačkog Dijamanta bio je u centru pažnje premijerne trke moto šampionata Srbije na Beranovcu, kod Kraljeva.

Izvor:

Nedelja, 30.05.2010.

18:23

Default images

Staničić je posle starta sa pol pozicije došao do trijumfa u najjačoj klasi, 1.000 štok sport, ispred aktuelnog šampiona Nenada Petrovića, i veterana Dragoslava Kuleta Petrovića.

Tokom trke Staničić je sve vreme povećavao svoju prednost i već u desetom krugu je ona iznosila više od 15 sekundi što mu je omogućilo da je mirno privede kraju.

Trkama na Beranovcu prisutvovalo je oko pet hiljada ljudi koji su imali prilike da vide uzbudljive okršaje najboljih srpskih motociklista koji su na najbolji način najavili još jedan zanimljiv domaći šampionat.

Kao i u najjačoj klasi neizvesnosti nije bilo ni u klasi 125 sp u kojoj je Đorđe Jovanović dominirao od starta i ubedljivo trijumfovao. U toj trci nastupile su i tri dame, od kojih su naša Vanja Jelisavljević i Julieta Lenkova iz Bugarske prošle kroz cilj, njena sunarodnica Genoveva Kaneva je zbog pada morala da odustane.
U klasi 1.000 hepening pobedio je Danilo Mladenović, ispred Nenada Perišića i Stevana Sokole, dok je u klasi do 600 kubika najbolje vreme ostvario Nenad Stojanović, drugi je bio Marko Stošić, a treći Almir Šabanagić.

U moto hepening klasi do 600 kubika trka je počela teškim padom Petra Obilića koji se ipak posle ukazane pomoći u kraljevačkoj bolnici vratio na Beranovac kako bi bar ispratio trkački dan do kraja. Trku zbog pada nije završio ni Stevan Dimitrijević, jedini Kraljevčanin u domaćem moto šampionatu, dok je pobeda u toj klasi zasluženo je pripala Almiru Šabanagiću, ispred Stevana Sokole i Darka Radonjića.

Na kraju uzbudljivog trkačkog vikenda na Beranovcu, koji je, uprkos brojnim padovima i izletanjima sa staze, protekao bez težih incidenata, publika je mogla da uživa i u atraktivnom nadmetanju u moto klasik disciplini.

Rezultati:
125 sp: Đorđe Jovanović (Dijamant), Ratko Panajotović (Brežik), Aleksandar Sinđelić (Divlji).
600 super sport: Nenad Stojanović (Diskaveri), Marko Stošić (Moto lend), Almir Šabanagić (Motobel).
moto hepening 600: Almir Šabanagić (Motobel), Stevan Sokola (Motostars), Darko Radonjić (Divlji).
hepening 1.000: Danilo Mladenović (Moto lend), Nenad Perišić (Dijamant), Stevan Sokola (Motostars).
1.000 štok sport: Željko Staničić (Dijamant), Nenad Petrović (Divlji), Dragoslav Perišić (Dijamant).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: