Verdasko u polufinalu Nice

Argentinac Leonardo Majer pobedio je petog nosioca Kipranina Markosa Bagdatisa sa 5:7, 6:3, 6:4 i plasirao se u polufinale turnira u Nici.

Izvor: IK

Petak, 21.05.2010.

10:01

Default images

Argentinac nije dobio nijednog igrača iz prvih 30 na ATP listi od prošlogodišnjeg Rolan Garosa, gde je u prvom kolu bio uspešniji od Amerikanca Džejmsa Blejka.

Majer je iskoristio tri od 24 brejk lopti pre nego što je završio duel koji je trajao dva časa i 55 minuta. U svom drugom polufinalu u karijeri 59. igrač na svetu igraće protiv drugog nosioca turnira Španca Fernanda Verdaska, koji se borio protiv Ukrajinca Sergeja Stakovskog, dobivši ga tek posle tri seta 6:2, 6:7 (5:7), 6:4.

Verdasko je drugu titulu ove sezone osvojio prošlog meseca u Barseloni i važi za jednog od favorita na Rolan Garosu koji počinje u nedelju.

Stakovski je na početku stigao do brejka u trećem setu i vođstva od 3:1, ali je Španac uspeo da se vrati i sa dva brejka završi meč.

„Završio sam duel u dobrom ritmu, iako sam imao problem sa rukom. Sve me to brine zbog Rolan Garosa koji počinje sledeće nedelje. Nije dobro kada nailazite na ovakve probleme tri ili četiri dana pre početka gren slema“, rekao je Verdasko.

Treći nosilac Gael Monfis izgubio je od Italijana Potita Staraćea sa 7:6 (7:2), 6:2. To je treći trijumf Italijana u četiri međusobna duela koliko su odigrali na šljaci.

Staraće igra svoje drugo polufinale sezone protiv još jednog Francuza Rišara Gaskea, koji je pobedio Olivijea Rohusa iz Belgije sa 6:4, 6:2.

Gaske, koje je nekada bio među prvih deset igrača, pokušava da se vrati u vrh. on je prošle godine bio suspendovan, jer je na testu bio pozitivan na kokain. Francuz je osvojio čelendžer u Bordou prošle nedelje i nalazi se u seriji od osam pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: