Hao Vang osvojio "Bosna open 2010"

Kineski velemajstor Hao Vang pobednik je 40. međunarodnog šahovskog turnira "Bosna open 2010" u Sarajevu.

Izvor: AK

Petak, 14.05.2010.

18:15

Default images

Vang je u poslednjem kolu remizirao sa Zaharom Jefimenkom iz Ukrajine, pa su odlučivali dodatni kriterijumi. Srpski velemajstor Aleksandar Kovačević poražen je od Viktora Bologana iz Moldavije posle velike borbe i 76 poteza. Kovačević nije uspeo da iskoristi prednost belih figura i eventualnom pobedom dostigne vodeće na tabeli.

Najvažniji rezultati desetog kola: Hao Vang - Jefimenko remi, Nevedniči - Timofejev remi, Kovačević - Bologan 0:1, Brkić - Mamedov remi, Janković - Nisipeanu 0:1, Gopal - Sokolov 1:0, Predojević - Stefanson 1:0.

Hao Vang i Jefimenko osvojili su po osam poena, pola poena manje imaju Bologan, Timofejev, Nisipeanu, Predojević, Gopal, Nevedniči i Mamedov. Kovačević je 11. sa sedam osvojenih poena.

Od ostalih srpskih igrača pobede u petak ostvarili su Dragan Šolak, Ivan Ivanišević, Miloš M. Pavlović i Andjelija Stojanović. Remizirali su Branko Damljanović i Ljilja Drljević, dok je prvi poraz na turniru doživeo Bojan Vučković.

Najboji plasman od njih ostvario je Šolak na 28. mestu, Pavlović je 40, Ivanišević 41, Damljanović 45, Vučković 58, Stojanovićeva 69, a Drljevićeva je na 88. mestu.

Pobedniku je pripalo 20.000 evra, a ukupan nagradni fond iznosio je 109.800 evra. Učestvovalo je 169 takmičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: