Jankovićeva u trećem kolu Rima

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira u Rimu, pošto je savladala Amerikanku Betani Matek Sends rezultatom 6:3, 3:6, 6:1.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 04.05.2010.

15:50

Default images

Za ulazak u četvrtfinale, Janković će se boriti protiv pobednice duela u kome 11. nosilac Belgijanka Janina Vikmajer igra protiv Francuskinje Aravan Rezai.

S obzirom na trenutni rejting dve teniserke, Janković je bila apsolutni favorit protiv Amerikanke, koja se na WTA listi nalazi na 128. mestu. Na oprez je, međutim, pozivao podatak da je Matek Sends dobila oba prethodna duela protiv naše teniserke.

U utorak iznenađenje ipak nije bilo. Iako je Amerikanka u meču uspela da napravi pet brejkova, Janković je potvrdila klasu i pokazala da je razlika u kvalitetu očigledna.

Posle dosta preokreta u prva dva seta rezultat je bio nerešen, a u trećem je na terenu postojala samo Jankovićeva, koja je odigrala na izuzetno visokom nivou i prosto "počistila" protivnicu sa terena.

U utorak uveče, meč drugog kola igra i Ana Ivanović, a njena protivnica je Beloruskinja Viktorija Azarenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: