Barcokas: Moramo pokazati karakter

Trener košarkaša Marusija Jorgos Barcokas istakao je da je ekipu doveo nešto ranije u Beograd kako bi u miru pripremio igrače za ono što ih u čeka u Pioniru.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

15:25

Default images

"Ispostavilo se da će ovo biti ključna utakmica za oba tima. U prošlom kolu smo pobedili Partizan u Atini, ali mi je jasno da predstojeća utakmica neće biti ni nalik onoj od pre dve nedelje. Partizan je potpuno drugi tim kada igra pred svojim navijačima i za nas će to biti prilika da testiramo karakter", rekao je Barcokas.

Prema njegovim rečima, ekipa je posle uspeha u Evroligi pretrpela poraze u šampionatu Grcke, protiv Panatinaikosa i PAOK-a, što je dodatno opteretilo igrače pred četvrto kolo Top16 faze Evrolige.

"Sada je trenutak da se pokaže prava snaga našeg tima. Neće biti lako, pošto treba izdržati pritisak sa tribina, ali naš cilj ostaje isti - da se borimo svih 40 minuta i da protivniku ne dozvolimo lake koševe. U ovom trenutku problem predstavlja i povreda Mavroidisa, ali to nije razlog za plakanje. Već smo ostvarili veliki uspeh u Evroligi i ne bi trebalo da igramo pod pritiskom", rekao je trener Marusija.

Bek Marusija Marios Batis kaže da on i njegovi saigrači očekuju veoma težak meč u Pioniru i dodaje da je za sve u klubu svaki novi meč u Evroligi velika škola.

"Nema sumnje da je pred nama veoma težak meč. Partizan ima veliku prednost, ne samo zbog toga što igra na svom terenu, već i zbog velikog iskustva u ovakvim duelima. Evroliga je izuzetno kvalitetno i teško takmičenje i svake sedmice imamo priliku da naučimo nešto novo. Cilj nam je da se borimo koliko možemo i da uzmemo ono što na taj način zaslužimo", rekao je Batis.

Njegov saigrač Stevan Nađfeji smatra da Marusi nema pritisak, jer je malo ko očekivao plasman među 16 najboljih i veruje da bi to mogla da bude šansa za njegov tim.

"Igraćemo u paklenom ambijetnu i važno je da na startu ne podlegnemo atmosferi. Ne smemo dozvoliti da košarkaši Partizana naprave razliku zbog podrške sa tribina. Naša šansa leži i u činjenici da Partizan mora da pobedi, jer bi tim uspehom gotovo obezbedio plasman u četvrtfinale", zaključio je Nađfeji.



Meč Partizan - Marusi igra se u četvrtak, od 20:45 časova, u beogradskoj hali Pionir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: