Partizan izgubio u Zadru

Košarkaši Partizana izgubili su u Zadru 77:66 (13:10, 26:17, 17:20, 21:19) u petom kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Nedelja, 01.11.2009.

21:58

Default images

Zadar je tokom celog meča bio u prednosti i zahvaljujući pre svega odličnom šutu za tri poena (12/30) stigao do treće pobede u ligi. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Rok Stipčević sa 18 poena i četiri asistencije. Perić je ubacio 15, a Rančić 11. Kod Partizana Aleksandar Marić je bio najdominantniji sa ‘dabl-dabl’ učinkom od 16 poena i 12 skokova. Veseli je takođe ubacio 16, a Roberts 13 poena.

Zadar je do odlučujuće prednosti stigao u drugom period koji je dobio sa 26:17, pa je na poluvreme otišao sa +12 (39:27). Zadrani su treću deonicu otvorili šutevima sa distance i ubrzo su došli do prednosti od 48:33. 'Crno-beli' nisu mogli da se oslone na šut za tri poena ni u drugom poluvremenu, pa su odličnom igrom u reketu, gde su sjajno igrali Marić, Veseli i Roberts, uspeli da smanje prednost domaćina ispod deset poena pred četvrtu četvrtinu.

Poslednji period ‘crno-beli’ su otvorili znatno bolje, uspeli su da smanje razliku na samo četiri poena ali je Zadar trojkama Boise I Ružića ponovo pobegao na dvocifrenu razliku dva minuta pre kraja.

Partizan preko Robertsa, koji je pogodio tri slobodna bacanja, i Marića koji je takođe bio precizan sa penala smanjuje na pet poena zaostatka, ali Perić polaganjem i Stipčević sa nove dve trojke diže na 13 poena razlike i rešava pitanje pobednika. Aleksandar Mitrović ubacio je poslednji koš na utakmici za konačnih 77:66.

Partizan sada ima po dve pobede i poraza posle četiri odigrane utakmice, a u sledećem, šestom kolu 7. novembra dočekuje Bosnu.

U međuvremenu, u četvrtak ga očekuje gostovanje francuskog Orleana u trećem kolu Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: