A-F: Pobede Ajaksa, Lila, Galate...

Odigrani su mečevi trećeg gola Lige Evrope u grupama A-F, a najveće iznenađenje je remi Valensije i Slavija u Španiji (1:1).

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2009.

23:02

Default images

Najubedljiviju pobedu zabeležio je Hapoel protiv bečkog Rapida (5:1), dok je Galatasaraj bio silan protiv Dinama iz Bukurešta sa 4:1. U jednom od derbija kola, koji ste mogli da posmatrate na TV B92, Ajaks je savladao Dinamo Zagreb sa 2:1. Lil je deklasirao Đenou sa 3:0, a HSV je slavio u Glazgovu protiv Seltika sa 1:0. Od srpskih igrača nastupili su Žigić, Pantelić, Kačar, Sulejmani...

Rezultate i preglede mečeva koji su igrani od 19 sati možete pročitati ovde.

Grupa A:

Ajaks – Dinamo 2:1 (1:0)
Suarez 2p, Romedal 80 – Tomečak 90+
Temišvar - Anderleht 0:0

Ajaks je u derbiju grupe dočekao zagrebački Dinamo i rutinski zabeležio prvi trijumf u takmičenju. Već u drugom minutu domaći su došli do prednosti zahvaljujući penalu. Suarez je sjajno prošao jednog igrača Dinama, ušao u kazneni gde ga je oborio mandžukić. Suarez je sam izveo jedanaesterac i doneo prednost svom timu. Sve do 80. minuta nije bilo golova, a onda je pogodio iskusni Romedal i rešio meč. Dinamo je uspeo da postigne počasni gol z nadoknadi vremena posle preciznog udarca Tomečaka.

Marko Pantelić i Miralem Sulejmani bili su starteri protiv Hrvata, ali su obojica završila meč pre kraja. Pantelić je izašao u 74. minutu kada ga je zamenio Romeda, a Sulejmani je izašao četiri minute kasnije.

U drugom meču grupe Temišvar i Anderleht su remizirali bez golova, pa su Belgijanci ostali na vrhu tabele, sada izjednačeni po bodovima sa Ajaksom.

Tabela:
1. Ajaks 5
2. Anderleht 5
3. Dinamo Zagreb 3
4. Temišvar 2

Grupa B:

FoNet
Lil – Đenoa 3:0 (1:0)
Obraniak 38, Vitek 63, Hazard 84
Valensija – Slavija Prag 1:1 (0:1)
Navaro 63 - Naumov 27

Francuski Lil nastavio je sa odličnim igrama u Ligi Evrope. U trećem kolu dočekao je italijansku Đenou i lakše nego što je očekivano slavio sa ubedljivih 3:0. Obraniak je u 38. minutu pogodio za 1:0, a u 63. povisio je Vitek. Konačan rezultat postavio je Hazard šest minuta pre kraja meča. Nenad Tomović presedeo je svih 90. minuta na klupi Đenoe.

Valensija je imala šansu da pobedom nad Slavijom se učvrsti na vrhu tabele, ali su gosti iz Praga ipak mnogo bolje odigrali nego u drugom kolu i odneli bod iz Španije. Štaviše, Česi su sve do 63. minuta bili u prednosti jer je Naumov pogodio mrežu 'Slepih miševa' za 1:0. Međutim, domaći tim, koji je od 67. minuta igrao sa igračem više uspeo da izjednači preko Navara, ali ne i da dođe do sva tri boda. Svih 90. minuta u timu Valensije odigrao je Nikola Žigić.

Tabela:
1.Lil 7
2. Valensija 5
3. Đenoa 3
4. Slavija Prag 1

Grupa C:

FoNet
Seltik – HSV 0:1 (0:0)
Berg 63
Hapoel Tel Aviv – Rapid Beč 5:1 (1:1)
Dober 30ag, Mentešašvili 54, Šester 54, Vermut 69, Lala 90 – Hofman 32

Najubedljiviji u ovom kolu bio je Hapoel koji je u Tel Avivu deklasirao bečki Rapid sa 5:1. Gosti su u prvih 45. minuta imali aktivan rezultat, ali su Mentešašvili, Šester, Vermuti i Lala razbili Austrijance i zabeležili drugu pobedu. Nemanja Vučićević je igrao do 81. minuta za Hapoel.

Do šestog poena stigao je i HSV koji je golom Šveđanina Berga u 63. minutu slavio protiv Seltika koji je poslednji u grupi sa samo jednim bodom. HSV i Hapoel imaju po šest, a dobre šanse za dalji plasman ima i Rapid sa četiri boda.

Tabela:
1. Hamburg 6
2. Hapoel Tel Aviv 6
3. Rapid Beč 4
4. Seltik 1

Grupa D:

FoNet
Herta – Herenven 0:1 (0:1)
Losada 36
Ventspils – Sporting 1:2 (0:1)
Laizans 64p - Veloso 6, Mutinjo 85

Seriju poraza nastavila je Herta. Berlinci su izgubili na svom terenu od helandskog Herenvena minimalnim rezultatom, a jedini gol dao je Losada u 36. minutu. Nemanja Pejčinović je odigrao svih 90 minuta, dok je Gojko Kačar ušao u 61. umesto Sisera. Oba tima završila su utakmicu sa po deset igrača jer su isključeni Ebert u Hetri i Džanma u Herenvenu.

Maksimalan učinak u grupi ima Sporting Lisabon. Portugalci su sa 2:1 pobedili Ventspils u gostima i veoma se približili plasmanu u narednu rundu. Veloso je u šestom minutu doveo goste u prednost, a i 64. je iz penala izjednačio Laizans. Ipak, Žoao Mutinjo je pet minuta pre kraja doneo deveti bod svom timu.

Tabela:
1. Sporting 9
2. Herenven 4
3. Ventspils 2
4. Herta 1

Grupa E:

FoNet
CSKA Sofija – Bazel 0:2 (0:1)
Fraj 20, 63
Fulam – Roma 1:1 (1:0)
Hangeland 34 – Andreoli 90

Prvi u grupi E je Bazel koji je u četvrtak bio siguran u Sofiji. Aleksandar Fraj je sa dva gola doneo pobedu protiv CSKA koji je ostao na jednom osvojenom bodu. Prvi gol švajcarski reprezentativac postigao je u 20. minutu, a drugi pola sata pre kraja.

Jedno od najvećih iznenađenja kola mogao je da priredi Fulam. Londonski klub je sve do 90. minuta vodio pritiv Rome, ali ipak nije uspeo da slavi. Hageland je u 34. minutu doneo prednosti domaćem timu, a radost Englezima pokvario je Andreoli koji je pogodio u sudijskoj nadoknadi vremena. Roma je u međuvremenu propustila da realizuje penal jer je u 78. minutu Menez bio neprecizan.

Tabela:
1. Bazel 6
2. Fulam 5
3. Roma 4
4. CSKA Sofija 1

Grupa F:

FoNet
Galatasaraj – Dinamo Bukurešt 4:1 (2:0)
Kjuel 33, Nonda 42, 46, Blumer 58p – N'Doje 63
Panatinaikos – Šturm Grac 1:0 (0:0)
Salpingidis 60p

U grupi F Galatasaraj i Panatinaikos su ponovo došli do pobeda. Turski tim je da ubedljivih 4:1 odneo bodove protiv Dinama iz Bukurešta. Kjuel je postigao prvi gol u Istanbulu u 33. minutu, a meč je rešio Šabani Nonda. Bivši napadač Marseja prvo je pogodio u 42, a onda i u prvom minutu drugog poluvremena. Blumer je u 58. minutu iz penala postigao četvrti gol za Galatu, a počasni gol za Rumune postigao je N'Doje u 63.

Minimalnu ali bitnu pobedu zabeležio je Panatinaikos. Grci su u Atini igrali i mučili se protiv Šturma, ali su Austrijanci ipak kapitulirali 30 minuta pre kraja. Galata i PAO su lideri grupe sa sedam, odnosno šest bodova.

Tabela:
1. Galatasaraj 7
2. Panatinaikos 6
3. Dinamo Bukurešt 3
4. Šturm 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: