Pobede CSKA i Himkija na startu

Košarkaši CSKA, Himkija, UNIKS-a i Trijumfa zabeležili su pobede u mečevima prvog kola ruske Superlige.

Izvor: B92

Nedelja, 18.10.2009.

21:28

Default images

Finalista Evrolige pobedio je Lokomotivu 55:48, Himki je bio bolji od Spartaka 78:71, UNIKS je u najefikasnijoj utakmici kola dobio Enisej 91:85, a Trijumf je pobedio moskovski Dinamo sa 73:65. Slobodna u prvom kolu bila je Samara.

Ekipa moskovskog CSKA, za koju od ove sezone igra i Ivan Radenović, u izuzetno tvrdoj utakmici uspela je da pobedi Lokomotivu. Presudila je odlična odbrana ekipe Jevgenija Pašutina u drugom poluvremenu, pošto su gosti u tom periodu postigli samo 14 poena (po sedam u trećoj i četvrtoj četvrtini).

Jedini dvocifreni kod domaćina bio je Andrej Voroncevič sa 18 poena, dok su Sokolov i Planinić postigli po devet. Ivan Radenović je za skoro deset minuta postigao tri poena. U ekipi Lokomotive, koju sa klupe predvodi bivši trener Olimpije Sašo Filipovski, Slovenac Aleksandar Ćapin postigao je 18 poena.

Najveći konkurent CSKA ove sezone trebao bi da bude Himki koji je u prvom kolu bio bolji od Spartaka. Ekipu iz Podmoskovlja, koju sa klupe predvodi selektor Španije Serđo Skariolo, predvodili su Keit Lengford sa 17, Karlos Kabezas sa 16 i Robertas Javtokas sa 11 poena. Sa druge strane, Šerod Ford postigao je 13, a Zahar Pašutin i Egor Mešerikov po 11 poena. Bivši centar Atlasa Milovan Rakovič je za osam minuta u igri postigao isto toliko poena.

Pobedu u prvom kolu ostavrio je i UNIKS koji je u izuzetno efikasnoj utakmici pobedio Enisej. Najefikasniji kod domaćina bili su Terel Lidej i Marko Popović sa po 18 poena, dok je Lajonel Čalmers sa 31 poenom.

U poslednjem meču kola Trijumf je pobedio Dinamo iz Moskve. Ekipa Stanislava Eremina slavila je zahvaljujući odlično odigranom prvom delu koje je rešila u svoju korist rezultatom 36:21. Brajan Raš postigao je 21, a Nikita Šabalkin 16 poena za domaćina, dok je kod gostiju Sergej Bikov ubacio 23 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: