Meksiko odustao od organizacije SP

Meksiko je povukao kandidatuiru za organizacioju Svetskog prvenstva 2018. ili 2022. godine, jer zbog svetske ekonomske krize ne može da odgovori zahtevima FIFA.

Izvor: B92, Goal

Utorak, 29.09.2009.

14:49

Default images

Meksička fudbalska federacija je u januaru podnela kandidaturu za organizaciju Mundijala 2018. ili 2022. godine i da će tako postati prva zemlja koja je organizovala Svetsko prvenstvo tri puta. Glavni konkurenti Meksiku bili su SAD i Engleska.

"Odluka je zasnovana na dve činjenice: globalnoj ekonomskoj krizi i velikim finansijskim sredstvima potrebnim za infrastrukturu. Ekonomska situacija u svetu i postavljeni vremenski rokovi nisu nam dozvolili da obezbedimo sredstva neophodna za organizaciju ovako velikog takmičenja", kaže se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Saveza.

Meksiko je prvi put bio domaćin Mundijala 1970. godine, a potom je prihvatio da zameni neuspelu kandidaturu Kolumbije 1986. godine.

"U Meksiku postoji dovoljan broj stadiona za organizaciju finalnog turnira Svetskog prvenstva, ali su to većinom objekti koji su izgrađeni po starim standardima FIFA" dodaje se u saopštenju.

Posle odustajanja Meksika, pored SAD i Engleske kandidati za organizaciju Mundijala 2018 i 2022 su Australija, Indonezija, Japan i Rusija. Zajedničke kandidature podneli su Belgija i Holandija, kao i Španija i Portugal. Katar i Južna Koreja su podneli samo kandidaturu za turnir 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: