Fernandes: "Ozbiljno na Srbiju"

Bek reprezentacije Španije Rudi Fernandes kaže da se Srbija nikako ne sme potceniti ukoliko ‘furija’ želi pobedu u prvom kolu Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Izvor: B92, kosarka.rs

Subota, 05.09.2009.

01:27

Default images

“Reprezentacija Srbije mora ozbilno da se shvati, bez bilo kakvog potcenjivanja. Oni imaju mlad tim, ali takve ekipe su uvek vrlo ambiciozne. Ponekad je bolje imati skladnu celinu u timu nego samo skup velikih zvezda. Sećam se da je Srbija na Evropskom prvenstvu 2005. imala sve svoje najbolje igrače u reprezentaciji, ali nije uspela da prođe u četvrtfinale".

"Duelu sa Srbijom pristupićemo sa mnogo respekta, ali i našim prepoznatljivim karakterom pobednika“, dodao je 24-godišnji košarkaš, čiji je nastup još neizvestan zbog povrede.

"Tokom ovih priprema imao sam previše pehova. Prvo sam imao grip, potom problema sa leđima i sada povredu mišića desne noge. Ipak, nadam se da će sve biti u redu. U prvom trenutku sam mislio da je povreda ozbiljnija, ali posle detaljnih pregleda je utvrđeno da ću biti spreman za nekoliko dana“ .

Sjajni bek je istakao da trenutno nema bolova, da može neometano da hoda i dodao: "Ne znam da li ću biti spreman za prvi meč sa Srbijom. Moraću da sačekam i vidim u kakvom ću stanju biti u ponodeljak, ali silno želim da pomognem saigračima“.

Fernandes je oprezno prokomentarisao procene da je Španija glavni kandidat za zlato.

"Svako će želeti da nas pobedi. Veoma smo uspešni poslednjih godina i mnoge reprezentacije će želeti naš skalp. Toga smo sveni i za to smo se spremili. Samo da nas mimoiđu problemi sa povredama i sigurno ćemo se boriti za najviši plasman“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: