Berluskoni se oslanja na Ronaldinja

Predsednik fudbalskog kluba Milan Silvio Berluskoni rekao je da očekuje da Brazilac Ronaldinjo naredne sezone nadoknadi odsustvo njegovog zemljaka Kake.

Izvor: B92, Goal

Ponedeljak, 13.07.2009.

16:26

Default images

Milan je prodao Kaku madridskom Realu za sumu od 67 miliona evra, ali u dosadašnjen prelaznom roku nije angažovao ni jedno zvučno pojačanje. 'Rosoneri' su pokušavali da dovedu napadača, ali prvo nisu uspeli da angažuju fudbalera nemačkog Volfsburga Edina Džeka, da boi potiom odbili da plate visoko obeštećenje španskoj Sevilji za Luisa Fabijana.

Takva politika kluba sa ’San Sira’ razljutila je navijače koji se boje da ekipa neće uspeti da popravi prošlosezonski plasman, kada su takmičenje u Seriji A završili na trećem mestu. Međutim, Berluskoni tvrdi da je vreme da Ronaldinjo, prošlogodišnje pojačanje Milana, preuzme odgovornost i pokaže formu i igre zbog kojih je dva puta bio biran za najboljeg fudbalera planete.

"Ove sezone on mora biti fenomenalan, mora preuzeti odgovornost, zbog transfera na koji smo bili prinuđeni", rekao je Berluskoni Mediasetu.

"Međutim ovaj transfer otvara prostor za Ronaldinja i svi ostali u timu žele da ovo bude njegova sezona. On ima 29 godina i fizički je u top formi. Sve što on treba sada da uradi je da pokaže želju da predvodi ekipu i da veruje da imamo veliko poverenje u njega", istakao je on.

Kada je reč o transferu Fabijana Berluskoni je istakao da Milan neće pristati na ucene, pošto je navodno klub sa 'San Sira' ponudio 14 miliona evra, dok Sevilja trži obeštećenje oko 20 miliona evra.

"Nisam siguran kolike u šanse da on pređe u Milan, ali mogu da kažem da je cilj kluba da pruži šansu mladima", dodao je Berluskoni.

"U tim smo uvrstili Đanmarka Zigonija koji je veoma talentovan i perspektivan mladi fudbaler. Pored njega tu su i Bolielo, Pato i Inzagi, i mislim da tu nema problema. Videćemo šta će biti, ali sigurno nećemo bacati novac, pogotovo u trenutku kada očekujemo finansijske probleme", zaključio je Predsednik Milana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: