Đurković prvak sveta u sletanju

Paraglajderista Goran Đurković postao je svetski prvak u preciznom sletanju na cilj, saopštio je njegov klub Berkut iz Vršca.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 15.06.2009.

16:21

Default images

Đurković je pobedio na takmičenju koje se od 7. do 13. juna održavalo na jezeru Aviljana kraj Torina u Italiji. Vrščanin je iza sebe ostavio ostalih 16 takmičara iz 17 država na ovom elitnom pozivnom takmičenju poznatijem kao "Vazdušna olimpijada".

Berkut, klub koji je ove godine nagrađen Poveljom grada Vršca, javno se zahvalio i opštini Vršac, jer je Đurkoviću, sportisti grada za
2008. godinu, obezbedila opremu kojom je i pobedio na prestižnom takmičenju u Italiji.

Đurković sve do polaska u Italiju nije znao da li će zaista i krenuti, zbog obaveza koje ima kao koordinator sektora volontera za deo Univerzijade koji se održava u Vršcu, što njegov uspeh čini još značajnijim.

Novi svetski šampion višetruki je prvak Srbije u preciznom sletanju paraglajderom na cilj i nosilac titule prvaka Evrope koju je osvojio sa reprezentacijom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: