Tomić i Babović četvrti u finalu

Srpski dvojac za lake veslače u sastavu Miloš Tomić i Nenad Babović zauzeo je četvrto mesto u finalu Svetskog kupa u španskom Banjolesu.

Izvor: B92, Beta

Subota, 30.05.2009.

19:09

Default images

Tomić i Babović su u finalu posle 500 metara bili treći, ali nisu imali snage za poslednjih 1000 metara. Pali su na peto mesto, ali su u poslednjih 20 metara uspeli da pređu drugu posadu Francuske i osvoje četvrto mesto. Teški dvojac, Nikola Stojić i Goran Jagar, plasirali se se u finale turnira, pošto su bili treći u svojoj grupi.

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić podsetio je da Svetski kup ove godine nije prioritet, već da će dobro poslužiti kao priprema za Svetsko i Evropsko prvenstvo.

"Cilj od dva finala smo i ostvarili. Mnogim veslačima je bilo izuzetno teško, jer je temperatura bila 37 stepeni Celzijusa", rekao je Ilić.

"Laki dvojac je sjajno izveslao polufinale i tu se dosta istrošio. Tomić je ponovo imao problem sa viškom kilograma i to je jedan od presudnih razloga što se nisu uključili u borbu za medalje. Stojić i Jagar nisu u top formi, od njih očekujem mnogo bolje izdanje na Mediteranskim igrama i Evropskom prvenstvu", dodao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: