Svečani prijem za predsednika IFAF

Predsednik Međunarodne federacije američkog fudbala (IFAF) Tomi Vajking stigao je u Beograd i u njegovu čast je upriličen prijem u Skupštini grada.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2009.

16:44

Default images

Vajking je u Beograd stigao na poziv Srpske asocijacije američkog fudbala, a u Skupštini ga je u subotu primio član gradskog veća Goran Kreclović, dok će u nedelju prisustovati utakmici između Vukova iz Beograda i austrijskih Sinepleks Blu Devilsa, na kojoj će izvesti početni udarac.

„Beograd je do sada podržavao, baš kao što će i ubuduće, razvoj ovog sporta i kada ovako važan gost stigne u posetu našoj prestonici onda je to i obaveza više za nas, članove gradske uprave, da nastavimo sa zajedničim radom na ekspanziji američkog fudbala. Voleo bih da gospodin Vajking iz naše prestonice ponese lepe utiske, jer smo oduvek i bili dobri domaćini, ali i da zna da grad Beograd namerava da još snažnije potpomaže ovaj, za nas mladi, sport koji grabi velikim koracima“, rekao je Kreclović.

Prvi čovek svetske kuće američkog fudbala izrazio je veliko zadovoljstvo što je konačno u poseti u Beogradu, gradu u koji je, kako je naveo, želeo odavno da dođe.
„Američki fudbal u Srbiji je veoma impresivan, jer je za tako kratko vreme napredovao krupnim koracima. Iskreno, nadam se da će se taj razvoj i nastaviti. Ovdašnja Asocijacija je, po svemu do sada učinjenom, svakako među najboljima u Evropi a ja ću ovu posetu iskoristiti da se i lično uverim u neka od dostignuća. Raduje me što će gosti Srpske asocijacije američkog fudbala biti i predstavnici okolnih nacionalnih federacija, ali moram da istaknem da je ipak Srbija ta koja je ključna država za razvoj ovog sporta u ovom delu Evrope. Situacija je, posle podele u srpskom američkom fudbalu i nastanka nove Asocijacije čiji sam gost, teška, ali gledaću da se svi ujedine pod jednu zastavu jer samo ujedinjeni Srbi će biti ono što i zaslužuju da budu“, rekao je Vajking.

Meč između beogradskih Vukova i Sinepleks Blu Devilsa na programu je u nedelju od 13 časova na Adi Ciganliji, na terenu sa veštačkom travom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: