Jokanović: "Na korak do cilja"

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović izjavio je u utorak da će njegova ekipa uraditi sve kako bi napravila poslednji korak ka osvajanju duple krune.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 19.05.2009.

13:51

Default images

"Sećam se da smo prošlog leta rekli da ćemo učiniti sve da odbranimo duplu krunu. Napravili smo mnogo koraka od tada, i sada nam ostaje onaj poslednji do ostvarenja cilja. Poštujemo protivnika, ekipa Sevojna se zasluženo plasirala u finale", izjavio je Jokanović na konferenciji za novinare pred meč finala Kupa Srbije.

Trener ’crno-belih’ rekao je da greše svi oni koji misle da će se Partizan prošetati do trofeja jer u finalu za protivnika ima drugoligaša.

"Ulazimo u utakmicu kao apsolutni favoriti, ali varaju se svi oni koji misle da ćemo se prošetati do trofeja. To je nemoguće. Gledali smo kako igra Sevojno, i u meč ćemo ući 100% motivisani za rat koji nas očekuje", poručio je Jokanović.

Trener Sevojna, ekipa koja je u polufinalu izbacila Crvenu zvezdu, Ljubiša Stamenković ocenio je da ta ekipa ima veliki potencijal, i podsetio da je još na početku sezone najavio pohod na trofej u kupu.

"Ovo će biti veliki dan za Sevojno, iako to niko nije očekivao. Još na početku sezone rekao sam da imamo potencijal da napravimo nešto više u kupu. Pobeda nad Zvezdom bila je šlag na tortu, a ovo finale je kruna sezone za Sevojno i fudbal u užičkom regionu. Lepo je što igramo protiv Partizana, verovatno najbolje ekipe u zemlji u poslednjoj deceniji", rekao je Stamenković.
www.partizan.rs
Stamenković je podsetio da je Sevojno plasmanom u finale već ostvarilo jedan veliki cilj, plasman u Kup UEFA, pošto je Partizan već odbranio titulu šampiona.

"Od septembra smo u kupu išli polako, kolo po kolo, a posle pobede nad Zvezdom uhvatila nas je euforija. Naša želja bila je plasman u Evropu, i to smo ostvarili. Igrati u finalu kupa je veliki uspeh, malo trenera i klubova doživi tako nešto u karijeri", zaključio je Stamenković.

Štoper Partizana Goran Gavrančić rekao je da ekipa ne oseća pritisak zbog činjenice da može da postane prva generacija u istoriji Partizana koja je odbranila duplu krunu.

"Za nas je finale šansa da osvajanjem još jednog trofeja upotpunimo sezonu. Svejedno nam je protiv koga igramo, ne smemo da potcenimo protivnika. Nije Sevojno slučajno prošlo u finale. Postoji mali pritisak pošto svi očekuju da pobedimo, ali to nam neće smetati", kazao je on.

Odbrambeni fudbaler Sevojna Savo Raković rekao je da će njegova ekipa protiv Partizana dokazati da se zasluženo plasirala u finale najmasovnijeg takmičenja u Srbiji.

"Ova utakmica je jedna od najvažnijih stvari u životima svih igrača Sevojna. Drago mi je što predvodim ovu generaciju, i verujem da ćemo u četvrtak dokazati zašto smo se plasirali u finale", zaključio je Raković.

Utakmica finala Kupa Srbije između Partizana i Sevojna igra se u četvrtak od 20:15 na stadionu u Humskoj. Meč je prvobitno trebalo da bude odigran u sredu, ali je utakmica pomerena zbog dolaska potpredsednika SAD Džozefa Bajdena u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: