Liverpul rutinski, Njukasl na ivici

Fudbaleri Liverpula održali su korak sa Mančester Junajtedom u borbi za titulu prvaka Engleske, pobedom nad Njukaslom.

Izvor: B92

Nedelja, 03.05.2009.

16:22

Default images

Liverpul je pobedio crno-bele rezultatom 3:0, golovima Benajuna, Kajta i Lukaša Leive, pa tri kola pre kraja ima tri boda manje od šampiona, uz meč više. Njukasl je veoma blizu ispadanja, jer ima tri boda manje i meč više od Hal Sitija, kluba na poslednjem mestu koje garantuje opstanak u najvišem rangu. U drugom meču dana Everton je kao gost pobedio Sanderlend 2:0.

Do kraja 35. kola ostao je meč Aston Vile sa Hal Sitijem (ponedeljak, 21h).

U subotu su pobede zabeležili Mančester Junajted, Čelsi i Arsenal.

Njukasl je ozbiljniji otpor na Enfildu pružao samo u prvih dvadesetak minuta, kada je Peter Levenkrens imao veoma dobru priliku, ali se loše snašao u petercu Pepea Rejne. Liverpul je igrao bez Toresa, a povratnik Džerard, posle četiri propuštena ligaška meča, veoma se trudio i nagrađen je za to sa dve asistencije.

Liverpul je poveo u 22. minutu posle niza grešaka odbrane Njukasla, a strelac Josi Benajun bio je u veoma sumnjivoj situaciji, ali pomoćni sudija nije pokazao ofsajd.

Šest minuta kasnije otpor ekipe sa severoistoka je potpuno slomljen, kada je posle kornera sa leve strane Džerard loptu uputio na četiri metra, gde je doleteo Kajt i glavom gotovo sa zemlje pogodio Harperovu mrežu.

U nastavku dilema nije bilo, a u poslednjih pola sata samo su tri situacije izazvale reakciju sa tribina. Najpre je Džoi Barton sa dve noge pokupio Alonsa i dobio crveni karton u 63. minutu, nešto kasnije Majkl Oven je ušao u igru za Njukasl i dobio ovacije celog Enfilda, da bi u 87. minutu na scenu stupili Brazilci – Aurelio poslao centaršut, a Leiva glavom postavio konačni rezultat.

Do kraja sezone Liverpul ide u goste Vest Hemu i Vest bromu i čeka Totenhem. Da bi došao do prve titule posle 19 godina treba da zabeleži sve pobede, ali i da Mančester Junajted izgubi najmanje šest bodova u mečevima sa Mančester Sitijem, Viganom, Arsenalom i Hal sitijem.

U drugom meču dana Everton je rutinski pobedio Sanderlend 2:0, golovima stivena Pinara i Maruana Felainija u drugom poluvremenu, i na taj način potvrdio dominacio Mersisajda nad Severoistokom ove godine.

Everton je bar na dan prestigao Aston Vilu i praktično zapečatio mesto u Evropi. Sanderlend je i dalje samo 4 boda od opasne zone.

Tabela: 1. Mančester Junajted (-1) 80, 2. Liverpul 77, 3. Čelsi 74, 4. Arsenal 68, 5. Everton 56, 6. Aston Vila (-1) 55, 7. Vest Hem 48, 8. Mančester siti 47, 9. Totenhem 47, 10. Fulam 47, 11. Vigan (-1) 42, 12. Stouk 39, 13. Bolton 39, 14. Portsmut 38, 15. Blekburn 37, 16. Sanderlend 35, 17. Hal (-1) 34, 18. Midlzbro 31, 19. Njukasl 31, 20. VBA 28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: