Kup: Branilac pehara na Lionu

Utakmicama četvrtfinala u sredu se nastavlja fudbalski Lav kup Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2009.

16:23

Default images

Branilac trofeja Partizan igra u gostima protiv Hajduka sa Liona, Crvena zvezda dočekuje Smederevo, Napredak igra sa Sevojnom, dok OFK Beograd gostuje Banatu. Sve utakmice počinju u 15 časova i 30 minuta.

Partizan dočekuje "fenjeraša" Prve lige Srbije. Hajduk je daleko najlošiji tim Prve lige sa samo 10 bodova iz 23 utakmice, ali je u Kupu ove sezone priredio dva iznenađenja, najpre u 1/16 finala pobedom u gostima nad Mladošću iz Lučana (1:0), a zatim i eliminacijom Vojvodine u četvrtfinalu, na Lionu, kada je bilo 1:1, da bi Hajduk prošao dalje na penale. sa druge strane, Partizan je u osmini finala kod kuće pobedio Jagodinu, sa 4:2.

Trener Partizana Slaviša Jokanović svestan je da bi sve osim pobede "crno-belih" bilo veliko iznenađenje, ali je i oprezan.

"Mnogi o kupu govore kao o lakom takmičenju, ali da demantujem takve vrste mišljenja navešću naš primer – mi smo prošle godine osvojili taj isti kup posle 7 godina čekanja. Hajduk će biti dodatno motivisan protiv nas, jer mnogi njihovi igrači ne igraju često utakmice protiv jakih protivnika, a i kup je specifično takmičenje u kome mnogi favoriti često stradaju", izjavio je Jokanović i najavio izmene u timu u odnosu na prethodne mečeve, protiv Crvene zvezde i Vojvodine.

"Na nama je, da od ovog meča krenemo ka novom trofeju i očekujem da ćemo preskočiti ovu prepreku na način kako se to i očekuje od nas. Što se tiče sastava tima, vrlo verovatno ćemo izvršiti neke rokade u odnosu na poslednje mečeve, ali smatram, da će na teren istrčati dovoljno kvalitetan tim renomea jednog Partizana."

Za razliku od gradskog rivala, Crvena zvezda će imati nešto teži zadatak u duelu sa Smederevom, timom koji deli prvu poziciju na tabeli Prve lige Srbije. Smederevci imaju isti broj bodova kao i BSK Borča, po 49, nalaze se u seriji od 3 uzastopne pobede i blizu su brzog povratka u Super ligu, posle prošlogodišnje eliminacije u baražu.

Na drugoj strani, Crvena zvezda je prošle nedelje definitivno izgubila nadu u trci za osvajanje titule, pa joj je Kup jedina preostala šansa za trofej ove sezone. Zvezda je u osmini finala pobedila u gostima ČSK, sa 2:0, dok su Smederevci pobedili kod kuće Bežaniju, sa 1:0.

Kruševački Napredak, koji je imao izuzetno uspešan početak prolećnog dela sezone u Super ligi, dočekuje Sevojno, još jednog člana Prve lige. Sevojno je trenutno na 11. mestu, a u duel u Kruševcu ulazi posle ubedljive pobede nad Spartakom, sa 3:0, u 23. kolu Prve lige. Oba tima prethodnu rundu Kupa prošla su na penale. Sevojno preko Borca u Čačku, a Napredak preko Rada u Beogradu.

U jedinom okršaju dva superligaša u Banatskom dvoru igraju Banat i OFK Beograd, u duelu timova koji ovog proleća pružaju očajne partije. OFK Beograd je tokom vikenda izgubio kod kuće od Rada (0:2) u meču koji je označio kraj za trenera Mihaila Ivanovića, a četvrtfinale Kupa biće debi za novog trenera "romantičara" Simu Krunića, nekadašnjeg pomoćnika Havijera Klementea u reprezentaciji Srbije. OFK Beograd je u osmini finala kod kuće pobedio niški Sinđelić (2:0), dok je Banat u gostima savladao Javor (2:0).

Parovi četvrtfinala (svi mečevi počinju u 15,30h):

Hajduk (Beograd) – Partizan
Crvena zvezda – Smederevo
Napredak – Sevojno
Banat – OFK Beograd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: