Treći napadač iz Vesprema se predao

Treći osumnjičeni za ubistvo rumunskog i ranjavanje srpskog i hrvatskog rukometaša u Vespremu, Ivan Stojka(27), predao se mađarskoj policiji.

Izvor: B92

Petak, 13.02.2009.

11:40

Default images

Stojka se u policiji u Vespremu pojavio sa advokatom,nakon čega je stavljen u pritvor gde je i saslušan. Policija je posle ubistva i tuče u baru "Škorpija" u kojoj je ubijen rukometaš MBK Vesprema Rumun Marijan Kozma, a teško povređeni srpski reprezentativac Žarko Šešum i Hrvat Ivan Pešić, izdala međunarodnu poternicu za trojicom glavnih osumnjičenih.

Šandor Rafael i Djeze Nemet su uhvaćeni u Austriji, prilikom pokušaja da kolima pobegnu u Italiju, dok se Stojka sve vreme skrivao u Mađarskoj.

Policija je najpre ponudila milion forinti, ili nešto više od 3.000 evra, onome ko dostavi validne informacije o njegovom kretanju i prebivalištu, a nešto kasnije je udvostručila svotu.

Formirana je i posebna petočlana grupa inspektora sa isključivim zadatkom da pronađe Stojku.

Ona je juče u 13. budimpeštanskom kvartu pronašla džip "BMW X5", koji pripada jednom od osumnjičenih uhvaćenih u Austriji.

Prema rečima portparolke budimpeštanske policije Agneš Beleznai, članovi kriminalne grupe su koristila i ta kola prilikom kobnog odlaska u Vesprem.

Mađarska nacionalna agencije MTI je u međuvremenu obaveštena od anonimnog izvora da je Stojka napisao pismo roditeljima u kojem je naveo da će se predati policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: