D: Milan - Šahtjor

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Sreda, 24.10.2007.

02:54

Default images

Fudbaleri Milana prolaze kroz veoma težak period, možda i najteži u poslednje dve decenije. Ipak, trener “crveno-crnih” Karlo Anćeloti kaže da neće paničiti u meču treće kola grupe D koju njegov tim igra protiv Šahtjora. “Neću ništa drastično menjati”, rekao je Anćeloti.

Šampioni Evrope nakon sramnog poraza od Empolija zaostaju deset bodova za gradskim rivalom u Seriji A, a u poslednjem kolu Lige šampiona poraženi su od Seltika 2:1. Pobeda nad Benfikom u prvom kolu Lige šampiona je jedina koju je Milan ostvario ove sezone na San Siru!

“Gubimo balans svaki put kada ne postignemo gol rano, i to je velika greška. Moramo da osvajamo više lopti na sredini, da budemo brži u posedu i da manje rizikujemo”, rekao je Anćeloti.

Na golu će stajati Željko Kalać, jer je Dida suspendovan nakon sramne glume u Škotskoj. Umesto povređenog Jankulovskog igraće verovatno Favali, dok će centralnog odbrambenog igrati Kaladze, pošto Maldini nije u stanju da igra dva meča u nizu. Ipak, najveća briga Anćelotija biće Kaka koji ima problema sa kolenom.

“On je najveći znak pitanja. Imamo još jedan dan, i možda se oporavi do tada”, rekao je Anćeloti.
Reuters
Za razliku od Milana, Šahtjor igra odlično i u domaćem prvrenstvu i u Ligi šampiona, iako su u subotu doživeli prvi poraz od Krivbasa. Trener Mirčea Lučesku nema problema sa povredama, i nada se dobrim partijama Nerija Kastilja i Kristijana Lukarelija.

Lučesku je ipak zabrinut i pored takvog stanja u Milanu.

“Milan ne može da priušti dva poraza za redom kod kuće, i atmosfera ćesigurno biti uzavrela. Oni će pokušati da postignu gol rano, kako bi otvorili više prostora, a tada su ubojiti”, rekao je Rumun.

Benfika - Seltik

Reuters
Benfika u duel sa Seltikom ulazi nakon dva poraza u prva dva kola. Trener Portugalaca Hose Antonio Kamačo i pored toga ne misli da će duel sa Škotima biti presudan za Benfiku. Kamačova ekipa pokušaće da dođe do prvih bodova u grupi D.

„Mi smo u Ligi šampiona zajedno sa najjačim ekipama Evrope., i sada moramo da se približimo najboljim ekipama u našoj grupi. Biće jako, jako važno da uzmemo tri boda u sredu“, rekao je Španac.

Kamačo će zbog sjajne igre Seltika u vazduhu možda u tim ubaciti Oskara Kardosa zajedno sa Južnoafrikancem Gonzalom Bergesiom.

„Seltik je veoma jak tim, ali i mi imamo igrače koji su dobri u vazduhu.“
AFP
Biće to i novi duel Kamača i Strahana, a poslednji je bio pre 24 godine. Kamačo je tada bio u Realu koji je iznenađujuće izgubio od Strahanovog Aberdina u Kupu Kupova.

„Strahan je bio veliki igrač – bio je veoma opasan. Ali, mi sada ne igramo, na sreću. Ipak više volim da se sećam kada je Real pobedio Seltik u Kupu šampiona“, rekao je Kamačo.

Strahan još uvek ne zna da li će kapiten ekipe Stiven MekManus igrati nakon što se povredio u porazu od Rendžersa. Sa druge strane, u kombinaciji će biti Venegor od Heselinka i Pol Hartli nakon oporavka od povreda. 50-godišnji menadžer je ubeđen da njegov tim može da igra bolje na gostovanjima u Ligi šampiona.

„Rekao sam igračima: Još uvek ste prvi u ligi i pobedili ste Milan. Sada je prioritet pobeda. Utakmica se menja, naravno, tako da deset minuta pre kraja možda odlučimo i da je rem dobar“, rekao je Strahan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: