Blater: Frank, Žoze, želim fer-plej

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Nedelja, 05.03.2006.

11:19

Default images

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater javno je pozvao fudbalere i čelnike Barselone i Čelsija na fer-plej pre, tokom i posle revanš meča osmine finala Lige šampiona, zakazanog za utorak.

Blater se obratio klubovima tokom zasedanja Međunarodnog borda, zakonodavnog tela svetskog fudbala, koje je u subotu tražilo od sudija pooštravanje kriterijuma za varanje i bezobzirne startove tokom Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Nadam se da će meč u Barseloni proći u duhu fer-pleja. Tome se nadam u svim mečevima“, rekao je Blater, pošto je upitan da prokomentariše optužbe Žozea Murinja. Kontroverzni menadžer Čelsija optužio je argentinskog tinejdžera Lionela Mesija da je glumom doprineo isključenju Asiera del Orna, koje je znatno uticalo na tok londonskog meča.

Dva kluba igrala su u istoj fazi prošlogodišnje Lige šampiona, a njihov duel ostao je u senci niza skandala na i oko terena. Murinjo je tada zaradio novčanu kaznu, jer je optužio sudiju Anderša Friska da je posle dogovora sa trenerom Barselone Frankom Rajkardom pomogao Kataloncima, isključivši Didijea Drogbu.

Šveđanin Frisk je posle Murinjovih optužbi dobio preteća pisma i odlučio da se povuče iz posla. I Norvežanin Terje Heuge dobio je nekoliko pretećih pisama posle novog Murinjovog nastupa.

Siguran sam da će ovog puta pobediti fer-plej“, rekao je Blater.

Barsa je na Stamford Bridžu pobedila rezultatom 2:1, a meč sa stadiona Kamp Nou direktno će prenositi TV B92, u utorak od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: