Četvrtak, 14.04.2011.

18:50

“Ne verujemo Mažiću i Jovanetiću”

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da ne želi da odlučuje da li je neko dobar ili loš sudija.

Izvor: B92, Beta

Default images

Ipak, u crveno-belom taboru ističu da ne veruju u objektivnost arbitara Milorada Mažića i Boška Jovanetića.

Za ocenjivanje sudija postoje nadležni organi Sudijske organizacije, koja se nalazi pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije. Kada je Milorad Mažić u pitanju, mi ne verujemo u njegove dobre namere, objektivnost i želju da na utakmicama koje sudi pobedi sport. Isti stav imamo i prema sudiji Bošku Jovanetiću”, rekao je portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

Nikolovski je dodao da Crvena zvezda poštuje rad drugih sudija u veoma teškim okolnostima i pritiscima kojima su izloženi.

Crvena zvezda ne određuje sudije za utakmice, a oni koji to čine treba da vode računa da li biraju arbitre u koje će svi akteri susreta imati poverenje, poštovati njihov autoritet i tako doprineti da pobedi fudbal ili će određivati sporne osobe koje su ranije pokazale da postoje stvari i obaveze koje su im važnije od sporta”, rekao je Nikolovski.

U Crvenoj zvezdi smatraju da “sudija svojim odlukama može da upropasti meč ili doprinese njegovom kvalitetu” i zato on “mora da ima poverenje aktera utakmice, jer u tom slučaju ako pogreši niko mu to neće uzeti za zlo”.

Odgovornost nije na nama, već na onima koji će donositi odluke o izboru sudija. Mi samo igramo fudbal”, dodao je Nikolovski.

Predsednik Sudijske komisije FSS Bogoljub Stepanović ranije u četvrtak je rekao da Crvena zvezda nije poslala dopis toj organizaciji o izuzeću sudije Milorada Mažića sa utakmica tog kluba i da bi on mogao da sudi derbi s Partizanom, koji se igra 23. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: