Kopa Amerika: Hames na Nejmara

Reprezentacije Kolumbije i Brazila igraće u istoj grupi na Kopa Amerika sledeće godine, a interesantan će biti i duel Urugvaja i Argentine.

Izvor: AK

Utorak, 25.11.2014.

11:21

Default images

Prvenstvo Južne Amerike igraće se od 11. juna do 4. jula u Čileu, koji će biti u grupi A sa Meksikom, Ekvadorom i Bolivijom.

U grupi B će pored "Gaučosa" i Urusa, koji će igrati bez Luisa Suaresa, biti još Paragvaj i Jamajka. Konkurencija Kolumbiji i Brazilu u grupi C biće Peru i Venecuela.

Derbi grupne faze takmičenja svakako će biti okršaj Brazila i Kolumbije, čije su prve zvezde konkurenti iz Barselone i Reala Nejmar i Hames Rodriges.

Dve selekcije su bile rivali u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a Brazil je tada slavio 2:1, ali i ostao bez Nejmara koji je doživeo tešku povredu nakon starta Sunjige.

Titulu prvaka braniće Urugvaj, koga čeka okršaj sa Mesijevom Argentinom, ali bez njegovog saigrača iz Barse Suaresa, koji je suspendovan na devet mečeva zbog ujedanja Đorđa Kjelinija na Mundijalu.

Meksiko i Jamajka su reprezentacije iz KONKAKAF zone koje su dobile specijalne pozivnice na ovo izdanje Kopa Amerike.

Domaćin Čile nikad nije bio šampion kontinenta, ali sada ima verovatno najbolji tim u svojoj istoriji, predvođen Arturom Vidalom i Aleksisom Sančesom.

Argentina nema trofej od 1993. godine, što je veliki motiv, a još veći ima Brazil nakon poniženja na Mundijalu kod kuće.

Kopa Amerika 2015:
Grupa A: Čile, Meksiko, Ekvador, Bolivija
Grupa B: Argentina, Urugvaj, Paragvaj, Jamajka
Grupa C: Brazil, Kolumbija, Peru, Venecuela

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: