Mali fudbal: Srbija ulazi u svet

Predsednik svetske asocijacije malog fudbala (5+1) Juda Filip biće gost Beograda predstojećeg vikenda.

Izvor: B92

Utorak, 27.05.2014.

20:02

Default images

Tom prilikom Srpska asocijacija malog fudbala, osnovana februara ove godine, postaće član evropske i svetske asocijacije.

Filip će se u Beogradu sastati sa predstavnicima Srpske Asocijacije i gledati finalne utakmice Poslovne lige i Lige banaka i osiguravajućih kuća, koje su pristupile novoformiranoj asocijaciji. On će u Beogradu boraviti od 31. maja do 2 juna.

Mali fudbal (minifootball) je klasična rekreativna igra u kojoj su osnovni propisi slični onima koji se primenjuju u većini balona za fudbal širom naše zemlje – oni predviđaju timove koji se sastoje od golmana i 4, 5 ili 6 igrača u polju i rukometne golove.

Pokret minifootball okuplja sve amatere sveta koji vole fudbal i osnovni ciljevi su druženje, fair play i rekreativno bavljenje sportom. Igrači i timovi mogu postati članovi asocijacije samo ako nemaju profesionalan ugovor u fudbalu.

Svake godine se održava Evropsko prvenstvo, a ove godine domaćin je Izrael od 23 do 27. novembra. U narednom periodu sledi omasovljenje pokreta u Srbiji i saradnja sa republikama bivše Jugoslavije.

Postoji mogućnost, ukoliko to sredstva budu dozvoljavala, da već ove godine pošaljemo najbolji tim koji će predstavljati Srbiju na EP u Izraelu“, rekao je predsednik Srpske asocijacije malog fubala Dejan Boromisa.

Evropska federacija malog fudbala ima 27 članica, među kojima su tri ex-YU države: Hrvatska, Slovenija i Crna Gora. U njoj su i oba naša istočna suseda, Bugarska i Rumunija. Rumuni su prvaci Evrope (pobedili u finalu Hrvatsku 2:0) i ubedljivo najbolji na evropskoj listi, druga je Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: