Arsenal se izvukao, Čelsi nije

Fudbaleri Arsenal izvukli su pobedu, dok je Čelsi doživeo novi neuspeh u Premijer ligi u subotnjim mečevima 25. kola koje su obeležili golovi u završnicama.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 02.02.2013.

17:56

Default images

Arsenal je nadigrao Stouk 1:0, dok je u meču sa dva preokreta Njukasl golovima debitanta Sisoka sa 3:2 savladao Čelsi.

Evertion je golom Felainija u 93. minutu osvojio bod protiv Aston Vile (3:3), Vigan je u nadoknadi vremena osvojio bod protiv Sautemptona (2:2), dok je Reding u finišu savladao Sanderlend 2:1. Kerol je doneo je pobedu Vest Hemu nad Svonsijem.

Arsenal je jedva uspeo da savlada Stouk Siti, golom Lukasa Podolskog iz slobodnog udarca u 78. minutu. Tobdžije su se drugom pobedom u poslednja tri kola potpuno vratile u borbu za mesto u Ligi šampiona sledeće sezone.

Sa druge strane, tu poziciju sve više ugrožava Čelsi koji je treći put u poslednja četiri kola ostao bez pobede. Njukasl prvi put posle više od dve godine pobedio posle preokreta i sa 3:2 prvi put od aprila 2012. vezao dve pobede u Premijer ligi. Novi neuspeh mogao bi da znači smenu Rafaela Benitesa sa klupe "plavaca".

Junak "svraka" bio je debitant Musa Sisoko koji je golovima u 68. i 90. minutu doneo Njukaslu preokret u poslednjih 20 minuta utakmice. Sa druge strane, strelci su bili Huan Mata i Frenk Lampard koji je prvi igrač u istoriji Premijer lige postigao najmanje deset golova u deset uzastopnih sezona. Branislav Ivanović odigrao je ceo meč. Čelsi je na meču ostao bez Demba Be koji je polomio nos.
Beta/AP
Aston Vila je bila na korak od prve pobede posle sedam ligaških kola, ali je u 93. minutu ostala bez trijumfa u Liverpulu. Vila je tri puta vodila protiv Evertona, ali je Maruan Felaini još jednom briljantnom partijom i sa dva gola spasao bod "karamelama". Sa druge strane, dvostruki strelac za Vilu bio je Kristijan Benteke.

Dva gola u subotu postigao je i Džimi Kebe koji je pet minuta pre kraja doneo Redingu pobedu nad Sanderlendom. Reding je treći put slavio u poslednja četiri kola i pobegao iz zone ispadanja. Bodove u finišu spašavao je i Vigan koji je zahvaljujući Šonu Maloniju u 90. minutu izborio 2:2 protiv Sautemptona na svom terenu.

Endi Kerol je 15-ak minuta pre kraja doneo Vest Hemu slavlje protiv Svonsija i okončao seriju "čekićara" od četiri kola bez pobede. U prvom meču dana Kvins Park Rendžersi i Norič su igrali bez golova, a šansu da donese pobedu "policajcima" propustio je Adel Tarabt koji je promašio penal.

Dan će da zatvori gostovanje lidera Mančester Junajteda kod Fulama (18:30). U nedelju se igraju poslednja dva meča, dan otvara okršaj Vest Broma i Totenhema (14:30) u Birmingemu, dok kolo derbijem zatvaraju Mančester Siti i Liverpul (17:00)

Premijer liga, 25. kolo:
Arsenal - Stouk Siti 1:0
Podolski 78
Everton - Aston Vila 3:3
Aničebe 21, Frlaini 69, 93 - Benteke 2, 61, Agbonlaor 24
Njukasl - Čelsi 3:2
Gutijeres 41, Sisoko 68, 90 - Lampard 55, Mata 61
Reding - Sanderlend 2:1
Kebe 7, 85 - Gardner 29p
Vest Hem - Svonsi 1:0
Kerol 77
Vigan - Sautempton 2:2
Koldvel 25, Maloni 90 - Lambert 64, Šniderlin 85
KPR - Norič 0:0
18:30 Fulam - Mančester Junajted

Nedelja:
14:30 Vest Bromvič Albion - Totenhem
17:00 Mančester Siti - Liverpul

Tabela: Mančester Junajted 59, Mančester Siti 52, Čelsi 46, Totenhem 42, Everton 42, Arsenal 41, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: