Dimitrovgradu hala od 6 miliona €

Dimitrovgrad je dobio novu sportsku halu, koja se gradila više od 15 godina, a čija je izgradnja koštala više od šest miliona evra,

Izvor:

Nedelja, 23.09.2012.

13:33

Default images

Reč je o kapitalnom objektu na koji se godinama čekalo, a koji je od velikog značaja i za ceo Pirotski okrug", rekao jepredsednik te opštine Vladica Dimitrov.

"Njena izgradnja je počela pre više od 15 godina. Sadašnjoj opštinskoj vlasti i meni je pripala čast da je otvorimo. Naravno da naš doprinos nije najveći. Gradila se godinama", rekao je Dimitrov.

On je kazao da se nada da će ta sportska hala biti iskorišćena na pravi način.

Predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad, jedan od inicijatora izgradnje hale i najstariji registrovani košarkaš Dimitrovgrada, Zoran Gerov, rekao je da taj objekat ima više od 7.000 kvadratnih metara i 1.000 mesta za sedenje.

"Konačno smo dočekali da otvorimo halu. Dobili smo višenamenski objekat... Građena je duže zbog nekih tehničkih problema", rekao je
Gerov i dodao da hala ispunjava sve standarde za sportske i kulturne manifestacije od šireg značaja.

Sportska hala ima salu za male sportove, borilačke veštine i streljanu za malokalibarsko i vazdušno oružje, kao i poslovni prostor od 700 metara.

Gerov je dodao da će dvorana moći da se koristi i za republička i regionalna takmičenja.

U novootvorenoj hali odigrane su prve prijateljske košarkaške utakmice.

Sastali su se košarkaški klubovi Dimitrovgrad i Napredak iz Aleksinca, dok su drugu utakmicu odigrali Radnički iz Kragujevca i Lukoil Akademik iz Sofije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: