Stanković: Vikali 'Dejane, ustašo'

Fudbaler Intera Dejan Staković kaže da nikada neće zaboraviti utakmicu sa Partizanom kada je igrao u Laciju.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

12:18

Default images

Rimljani su gostovali ’crno-belima’ u Kupu pobednika kupova, a Stanković se već u debitantskoj sezoni vratio u Beograd, ali na stadion ’večitog rivala’.

Prva utakmica u Rimu završena je bez golova, u Beogradu Lacio je pobedio sa 3:2, strelac jednog gola bio je upravo Stanković.

"Dan pred polazak u Beograd kod kuće sam vežbao kako ću se radovati, jer sam znao da ću dati gol. Rekao sam treneru Eriksonu: 'vi mene morate da pustite na teren bar 15 minuta'. Igrao sam pola sata i pogodio iz drugog kontakta sa loptom", rekao je Stanković za 'Sport'.

’Crno-beli’ su poveli sjajnim golom Mladena Krstajića, izjednačio je Salas iz penala, a Stanković preokrenuo po ulasku sa klupe.



Stanković se priseća da su na meti Grobara te večeri bili on i Siniša Mihajlović, mada je u timu Lacija bio i Hrvat Alen Bokšić.

"Vređali su mene i Mihu celu utakmicu, a Bokšić umirao od smeha, on im nije bio interesantan. Čulo se u jednom trenutku i 'Dejane, ustašo'. Nisam mogao da verujem, porodilište u kojem sam se rodio je preko puta Partizanovog stadiona", kaže Stanković.

Kada je savladao Damjanca, stavio je ruku iza uha, aludirajući na to kako je utišao stadion, čime je izazvao dodatni bes navijača, ali i pojedinaca iz stručnog štaba crno-belih. Kaže da sa sadašnjim iskustvom nikada ne bi pribegao provokacijama, ali da je u to vreme "sve još bilo sveže".

"Tek sam otišao iz Zvezde, vređali su me i morao sam da se 'odužim' golom. Na kraju sam otišao u svlačionicu i čestitao treneru i igračima Partizana. Sa igrom iz prvog poluvremena te utakmice, osvojili bi 'skudeto'", izjavio je nekadašnji igrač Crvene zvezde.

Stanković zbog povrede Ahilove tetive i odlaska na operaciju sigurno neće igrati u predstojećim okršajima Lige Evrope sa Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: