Duda: Nema opravdanja za lošu igru

Košarkaši Srbije doživeli su prvi poraz tokom priprema za Evropsko prvenstvo, bolja je bila Nemačka 59:58.

Izvor: AK

Četvrtak, 11.08.2011.

20:41

Default images

Naša selekcija nije bila na nivou iz Ljubljane, a iako je igrao bez tri standardna igrača, Teodosića, Tripkovića i kapitena Krstića, ni selektor Dušan Ivković nije zadovoljan igrom.

"Mislim da smo utakmicu u celini odigrali dosta slabo. Loše smo počeli, primili čak 13 poena, a za to vreme napravili samo jedan faul. Na taj način smo Nemcima ulili samopouzdanje", rekao je Duda.

Slično kao i u meču sa Hrvatskom, "orlovi" su veći deo meča zaostajali za rivalom, u finišu su uspeli da stignu zaostatak, ali je ipak izostla završnica.

"Na kraju, kada smo imali priliku da ipak dođemo do pobede, odigrali smo i lošu završnicu. Ova utakmica je sigurno bila daleko ispod kvaliteta mečeva koje smo igrali u Ljubljani".

Ivković ne želi da lošu igru opravdava umorom i neigranjem tri bitna igrača.

"Umor igrača sigurno nije opravdanje za slabu igru, ali je činjenica da smo za pet dana odigrali četiri utakmice, uz veoma naporno putovanje od Ljubljane, preko Istanbula, do Izmira. Takođe, ni to što smo danas odmarali Teodosića, Tripkovića i Krstića, koji nije ulazio u igru, nije opravdanje za poraz. Smatram da je i u ovakvom sastavu, trebalo da pobedimo. Ostaje nam da se dobro spremimo za sutrašnji duel sa Ukrajinom i da odigramo mnogo bolje nego danas".

Srbija već u petak igra drugi meč turnira u Izmiru, rival je selekcija Ukrajine, a meč se igra od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: