EK: Panelinios korak bliže Zvezdi

U utorak uveče na programu su bile utakmice 3.kola Evrokupa.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

21:04

Default images

Ekipa Valensije, nakon uvodnog poraza od Hapoela na svom terenu, uspela je sa dva "brejka" naparketima u Kazanju i Istanbulu, da se vrati u konkurenciju za plasman u četvrtfinale.

Ekipa Nevena Spahije je u dvorani "Abdi Ipekči" u Istanbulu pobedila Galatasaraj 82:78. Kosta Perović je ubacio 11 poena uz 4 skoka, dok je Marko Marinović za 8 minuta u igri, ubacio jednu trojku. Gosti su već na kraju prve deonice imali ogromnih +16 (10:26), a do kraja poluvremena, činilo se, nedostižnih + 21 (25:46).

Ipak, domaći predvođeni odličnim Bukerom, hvataju priključak u trećoj četvrtini (22:13) i prilaze na 47:59. Nakon trojke Bukera i na 65:72 u 35.minutu, ali to je bilo sve.

Najefikasniji u pobedničkom timu, koji je u 8.minutu utakmice vodio 24:4, bio je Francuz Nando De Kolo sa 17 poena, ali je MVP bio izvanredni Met Nilsen sa 14 poena, 9 skokova, 6 asistencija, dve blokade i 7 iznuđenih prekršaja.

Kod domaćih, koji, poput ostalih turskih ekipa imaju dobar sastav na "papiru" (Jasaitis,Vilkinson,Rančik...) najefikasniji je bio Buker sa 25, Vilinson je ubacio 22, Rančik 15, a Jasaitis 12.

U drugom meču grupe J, Uniks je dočekao Hapoel i pobedio 78:71, iako je bio pod ogromnim pritiskom, nakon prošlonedeljnog poraza od Valensije u Kazanju.

Marko Popović je ubacio 25 poena, iskusni Lidej 12, Veremenko 11, a veliki posao pod oba koša, odradio je Poljak Lampe, koji je uhvatio 13 lopti.

Tri ekipe imaju u grupi J skor 2-1, a iz borbe je praktično eliminisan Galatasaraj koji je pored 0-3, doživeo dva poraza na svom parketu.

U grupi I, Aris je "uhvatio" poslednji voz pobedom nad Albom u Berlinu 65:61. Ekipa Dejvida Blata je ozbiljno iskompromitovala svoje šanse prošle nedelje porazom od LeMana u Solunu, ali je učesnik kvalifikacija za EL (porazi od Marusija) predvođen bekovima Klarkom (20 poena), Majlsom (koji je ubacio 13) ostao u igri za četvrtfinale. Labović i Paunić su ubacili po dva poena za ARIS.

Situaciju u ovoj grupi, koja je najneizvesnija od svih, dodatno je zakomplikovala pobeda Huventuda u Francuskoj 70:62. Huventud su predvodila tri igrača: Bogdanović sa 13 (šut za 3 poena 8-2),Taker i Tomas sa po 11 poena. Tripković je igrao samo 90 sekundi, i ostao bez poena. Na tabeli u grupi I, vode ALBA i Huventud sa 2-1, Aris i LeMan imaju po 1-2.

Za srpske ljubitelje košarke, posle briljantnih igara Crvene zvezde i izvesnog plasmana u četvrtfinale, najzanimljivija je grupa K, sa kojom ukrštaju dva prvoplasirana kluba iz grupe u kojoj su crveno-beli.

U grupi K, ekipa Bizkaia Bilbao, pobedila je u Nemačkoj Brose Basket (ex Bamberg) sa 76:55 i tako se bez poraza učvsrtila na vrhu tabele sa skorom 3-0.

Najefikasniji u pobedi baskijskog tima bio je Banić sa 18 poena, dok je nekadašnji igrač Refleksa,Cibone i Avelina, Lejvor Voren dodao 14.

Panelinios je na svom terenu pobedio Benetona 88:79 i tako se za korak približio drugom mestu na tabeli u ovoj grupi. Panelinios, koji je u nedelju imao težak meč sa Panatinaikosom u grčkom šampionatu, predvodili su bekovi, Papamakarios i Haralampidis sa po 19 poena.

Bilbao, ekipa koja se muči u španskom šampionatu (pretposlednji na tabeli, doveden novi trener Fotsis Kacikaris) iako ima izvanredan sastav (Mumbru, Ervel, Moiso,Voren, Blums,Banić,Markota,Seibutis...) vodi sa 3-0, dok će se za drugo mesto boriti Panelinios i Brose Baskets. Grčki tim ima trenutno 2-1, Brose Basket 1-2,.

Kako sada stvari stoje, naredni protivnik crveno-belih (pod uslovom da izabranici Aleksandra Trifunovića zadrže prvo mesto na tabeli) biće Panelinios ili Brose Basket. Za prvo mesto u grupi, ekipi Crvene zvezde su potrebna dve pobede u "Pioniru" nad Turk Telekomom i Nimburkom. Kompletni parovi i rezultati 3.kola:
Grupa I
Alba Berlin - Aris BSA 2003 61-65
Le Mans - DKV Huventud 62-68

Grupa J
UNICS Kazanj - Hapoel Jerusalem 78-71
Galatasaraj C. Crown – Valensija Power Elec. 78:82

Grupa K
Brose Baskets - Bizkaia Bilbao B 55:76
Panelinios BC - Beneton Basket 88:79
Grupa L
Turk Telekom - Crvena Zvezda 67-89
Gran Kanaria 2014 - CEZ Nimburk (21:30h)

U Evrokupu nakon mečeva trećeg kola sledi dvonedeljna pauza. Takmičenje se nastavlja 23.februara, ekipe koje su igrale u 3.kolu, sastaju se i u 4.rundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: