Krčmarević brani Đukića

Izvor: B92, Sportski žurnal

Petak, 18.07.2008.

11:00

Default images

Odlučno odbijanje selektora Miroslava Djukića da u Peking vodi "okrnjen" sastav bez igrača Crvene zvezde i Partizana, i "korespodencija" koju vodi sa novim predsednikom saveza Tomislavom Karadžićem, otvorila je i mogućost da ekipu u Kinu vodi drugi trener. Djukić je jasno poručio da neće voditi tim na OI, ako ne bude mogao da vodi i najjači sastav, pa se sve glasnije spekuliše da bi onda na njegovo mesto moga da uskoči neko drugi.

U izjavi za "Sportski Žurnal" Slobodan Krčmarević selektor mladih, rekao je da se o ovom problemu moralo misliti mnogo ranije:

"Trenutno sam na odmoru i uopšte ne razmišljam o Olimpijadi. O tome ko će voditi ekipu i u kojem sastavu, trebalo je da se misli ranije. Uvek bih pomogao svojoj zemlji, ali ovo je apsurdna situacija. Nisam pripremljen da vodim ovu selekciju, moj spisak bi bio drugačiji za 20 do 30 odsto i pre svega, ne želim da rušim sopstveni integritet".

Krčmarević je i podsetio na prethodne OI u Atini, blamažu tima koji je takodje bio "komproimis" i kada je ekipu vodio Vladimir Petrović "Pižon" koji je sa "skrpljenim" sastavom doživeo nekoliko teških poraza i tako "poništio" sjajan rezultat sa EP za mlade u Bohumu.

"To je bilo degradirajuće za legendu kakav je Pižon, a onda i za naš Savez. Osetio sam i na svojoj koži šta znači nemati na raspolaganju najbolji tim. Delim stav Đukića da interesi reprezentacije moraju biti ispred klupskih. Sa ugledom nacionalnog tima niko ne bi smeo da se igra", istakao je selektor mladih.

Problem je sve veći, a vremena sve manje, jer prvu utakmicu na OI Srbija igra već 7. avgusta, u Šangaju protiv Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: