Odbojkašice na korak od Pekinga

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2008.

08:41

Default images

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije došla je na korak od plasmana na Olimpijske igre u Pekingu pošto je u Tokiju savladala ekipu Tajlanda sa 3:0, po setovima 25:16, 25:23 i 25:15, u četvrtom kolu kvalifikacionog turnira. To je bila četvrta pobeda Srbije, kojoj sada za siguran plasman na OI treba još jedna pobeda. Prvu priliku da osiguraju put u Peking odbojkašice Srbije imaće u petak u 6.35 po srednjeevropskom vremenu, kada igraju sa Portorikom.

Na turniru u Japanu, potom im slede još dve utakmice, u subotu sa Poljskom, a u nedelju sa reprezentacijom domaćina. Srbija trenutno zauzima prvu poziciju na tabeli. Od osam ekipa učesnika ovog kvalifikacionog turnira, na OI otići će tri prvoplasirane i najbolje plasirana azijska ekipa od ostalih pet.

Meč sa Tajlandom Srbija je počela sa standardnom postavom: tehničarka je bila Maja Ognjenović, primačice Jelena Nikolić i Ivana Đerisilo Stanković, srednje blokerke Vesna Čitaković Đurišić i Nataša Krsmanović, korektorka Jovana Brakočević i libero Suzana Ćebić. U igru su ulazile još primačica Jovana Vesović, korektorka Ivana Nešović i blokerka Stefana Veljković.

U prvom i trećem setu srpske odbojkašice dominirale su u svim elementima igre iako su se protivnice trudile da upornom odbranom obeshrabre vicešampionke Evrope. Međutim, na to je srpski tim odgovorio strpljivom igrom u napadu, dobrim blokom i angažovanom odbranom.

Jedina rezultatska neizvesnost viđena je u drugom setu. Tada su Tajlanđanke imale i prednost od četiri poena sredinom seta, ali je Srbija serijom od 6:0 to preokrenula i do kraja sačuvala prisebnost za trijumf u tom setu sa 25:23.

Selektor Zoran Terzić rekao je da je meč sa Tajlandom za njegovu ekipi bio lakši nego što je očekivao.

"Pripremili smo se dobro za ovaj susret, pa smo u napadu i bloku bili solidni. Drugi set bio je neizvestan zato što je protivnik igrao odlično odbranu, a mi smo više grešili, ali smo u završnici odigrali kvalitetnije i osvojili i taj deo igre. Sada je jasno da nam je naredni meč sa Portorikom najvažniji jer bi pobedom u toj utakmici obezbedili kartu za Peking", ocenio je Terzić.

Tehničarka Srbije Maja Ognjenović ocenila je da je Tajland igrao solidno, ali da je u celini igra njenog tima bila znatno bolja: "Napravili smo manje grešaka, a u bloku smo bili veoma dobri. Ovaj meč je bio veoma važan za plasman na OI, ali sada moramo dalje. Još nismo obezbedili plasman i tek posle još jedne pobede možemo da razmišljamo o Olimpijskim igrama".

Srbija: Nikolić 13, Brakočević 11, Đerisilo Stanković 12, Krsanović, Tomašević, Vesović 1, Ognjenović 4, Čitaković 6, Simanić, Nešović, Veljković 2, Ćebić (libero).

Tajland: Sanuanram 1, Paladsricaj 4, Soksen, Tinkao 10, Sitirak 12, Kanan, Apinjapong 13, Hjapa 4, Tomkom 1, Kantong 1, Bakaev (libero), Čaisri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: