LEN: Odluka o Čaviću u petak

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2008.

18:46

Default images

Disciplinska komisija Evropske plivačke federacije odložila je donošenje odluke u slučaju Milorada Čavića za petak ujutro. Srpski plivač suočen je sa disciplinskim postupkom nakon što je optužen od strane predsednika Organizacionog odbora Erika van Heijningena za "politizaciju" ceremonije dodele medalja na EP u Ajndhovenu, na kojoj se pojavio noseći majicu sa natpisom 'Kosovo je Srbija'.

Čavić, koji je tom prilikom slavio osvajanje 'zlata' i obaranje evropskog rekorda u trci na 50 metara delfin stilom, izjavio je da nikog nije želeo da provocira, već da je tim gestom samo želeo da pruži podršku sopstvenom narodu.

Sastanak Disciplinske komisije LEN-a završen je oko 23:00 sata, a odluka o kompletnom slučaju odložena je za petak ujutro, jer će komisija zbog kontradiktornosti u izjavama obe strane morati ponovo da pregleda sve dokaze, saznaje B92 iz ambasade Republike Srbije u Holandiji.

Čavić je u sredu osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin stilom, oborivši u isto vreme evropski rekord, sa vremenom od 23 sekunde i 11 stotinki.

Čavić koji je rođen i živi u SAD, ali pliva za Srbiju, rekao je da nikome nije želeo da nanese zlo.

"Nisam želeo nikoga da provociram. Nisam želeo da isprovociram nasilje. Moju zemlju rasparčavaju i želeo sam da dam podršku sopstvenom narodu", rekao je Čavić, najveća nada srpskog plivanja na Olimpijskim Igrama u Pekingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: