Treneri Hofenhajma posetili Zvezdu

Nemačka ekipa obratila se srpskom klubu sa željom da se njihovi treneri upoznaju sa načinom rada sa golmanima, trenera Dušana Gašića.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 13.10.2017.

21:50

Treneri Hofenhajma posetili Zvezdu
crvenazvezdafk.com

Marjan Petković i Saša Rauš, treneri golmana sa višegodišnjim iskustvom u jednoj od najboljih škola u Nemačkoj, obišli su Omladinsku školu i prvi tim Crvene zvezde.

Nakon što su se detaljno upoznali sa organizacijom rada sa mlađim selekcijama u našem klubu i podelili iskustva i savete sa svojim kolegama, na treningu prvog tima mogli su da vide kako treniraju seniori Milan Borjan i Nemanja Supić, kao i mlada nada Miloš Gordić.

Poslednji dan svoje posete gosti iz Nemačke imali su prilike da gledaju meč kadeta protiv Vojvodine, kao i šesnaestinu finala Kupa Srbije, utakmicu koju je Crvena zvezda dobila rezultatom 5:0.

"Još na utakmici u Kelnu pokušali smo da stupimo u kontakt sa ljudima iz Zvezde i tamo se upoznamo sa njihovim radom. Ipak, dolaskom u Beograd smo dobili mnogo više, kompletan uvid u organizaciju Omladinske škole i prvog tima, kao i način rada ovde. Ovo je mnogo bolja prilika da razmenimo iskustva i da obe strane nauče nešto novo. Moji roditelji su iz Srbije i ja sam od malena upoznat sa veličinom Crvene zvezde i sa tim koliko je ovo veliki klub. Zato mi je posebno zadovoljstvo što sam sa svojim kolegom imao priliku da boravim ovde tri dana i da usvajam nova znanja", rekao je Petković.

Poseta trenera Hofenhajma je samo početak uspešne saradnje dva kluba.

"Trener Dušan Gašić ima poziv da dođe u Hofenhajm i nekoliko dana radi sa nama i sa našim najtalentovanijim golmanima. Svi imamo svoju, nešto drugačiju, fudbalsku filozofiju i od svakog možete nešto korisno da saznate i primenite. Smatram da jedni drugima možemo mnogo da pomognemo, spoj dva velika kluba sa dugom tradicijom je odlična ideja", rekao je Rauš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: