Jokić blizu dabl-dabla

Nikola Jokić postigao je osam poena (3/9 iz igre) uz 10 skokova u novoj pobedi Denvera u predsezoni NBA lige.

Izvor: AK

Subota, 08.10.2016.

08:08

Jokić blizu dabl-dabla
Foto: Getty images

Srpski reprezentativac je za 29 minuta na parketu imao i četiri ukradene lopte, tri asistencije, te jednu blokadu i dve izgubljene u trijumfu Nagetsa nad Los Anđeles Lejkersima 101:97.

Jokić je bio starter kod Majka Melouna koji će ga ove sezone očigledno više forsirati na poziciji krilnog centra, u tandemu sa Jusufom Nurkićem u reketu.

Bosanskohercegovački reprezentativac je zabeležio dab-dabl na ovom meču sa 18 poena i 14 skokova, dok je najefikasniji bio Vil Barton sa 20.

Odličan je bio i Vilson Čendler sa 15 poena uz 8 uhvaćenih lopti, dok je podbacio mladi plejmejker Emanuel Mudiaj koji je pogodio samo dva od deset šuteva iz igre (4 poena), ali je imao 6 asistencija.

Dobar doprinos sa klupe dao je Džamal Marej sa 16 poena, 7 skokova i 6 asistencija, dok je mladi Španac Huančo Ernangomes dodao osam poena uz 6 skokova. Lejkerse je predvodio Deanđelo Rasel sa 21 poenom, 5 asistencija i 4 skoka, 15 je dodao Džordan Klarkson, 11 je ubacio Leri Nens Džunior, dok je 10 postigao Lu Vilijams.

Novi trener "Jezeraša" Luk Volton je koristio čak 18 igrača, među kojima je bio doskorašnji košarkaš Mega Leksa Ivica Zubac, koji je postigao dva poena uz skok i imao dva blokade.

U drugom meču večeri Portland je savladao Finiks 115:110, a Trejl-Blejzerse je do druge pobede ove jeseni predvodio bivši MVP Fajnal-fora NCAA lige Šabaz Nejpijer sa 20 poena uz 6 skokova.

Pratio ga je ključni igrač tima Demijen Lilard sa 18 poena, po 14 su dodali Evan Tarner i Noa Vonleh koji je imao isti broj skokova, dok je 13 ubacio Si Džej Mekalum.

Devin Buker je bio ubedljivo najbolji pojedinac u redovima Sansa sa 34 poena i 5 asistencija, dok su po 14 dodali Brendon Najt i Ti Džej Vorner koji je imao i 8 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: