Pričajmo o Nagetsima – glamur nije neophodan za titulu

Borba za što bolju poziciju na Zapadu pred plej-of NBA lige se polako zahuktava.

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2019.

09:55

Pričajmo o Nagetsima – glamur nije neophodan za titulu
Photo by Steve Dykes/Getty Images

Uoči tradicionalnih Božićnih derbija već se donekle kristalisala grupa timova koja će se do proleća boriti za prednost domaćeg terena.

Trenutno su lider konferencije Los Anđeles Lejkersi sa skorom 24-6, ali ih u stopu prate Denver Nagetsi, Hjuston Rokitsi i gradski rival Klipersi.

Pročitajte još Jokić prvi put u karijeri deo spektakularnog NBA dana

Međutim, od svih ovih timova najmanje se u javnosti priča o mogućnostima Nagetsa u borbi za finale lige.

Ipak, uoči pomenutih Božićnih duela upravo je tim iz Kolorada u centru pažnje u ligi.

Ekipa našeg Nikole Jokića je posle nešto skromnijeg starta sezone i čestih oscilacija nanizala sedam pobeda, između ostalih i nad Lejkersima, te sa skorom 21-8 stigli do najboljeg starta sezone u istoriji franšize.

U pomenutoj seriji pobeda se istakao izutetno moćni napad Nagetsa koji se bazira upravo na Jokiću koji u poslednjih deset utakmica ima prosek od 22,2 poena, 10 skokova i 8,1 asistencija.
Photo by Abbie Parr/Getty Images
"Kada se pogleda naša druga sezona, napravili smo ogromnu odluku uvrstivši Jokića u startnu petorku i građenjem igre preko njega. Od tada je naš napad među najboljih pet u ligi. Sada moraš da ga okružiš igračima koji se poklapaju sa onim što on donosi. On je neverovatan dodavač, veoma nesebičan, visoko inteligentan. Potrebni su momci koji mogu da pogađaju šuteve ali i koji su spremni da trče i kreću se bez lopte", rekao je trener Denvera Majkl Meloun o Srbinu nakon pobede nad Lejkersima.

Međutim, Nagetsi imaju i sjajnu odbranu, statistički trenutno drugu najbolju u celoj ligi. Zatvaraju tranziciju rivala, odlični u odbrani jedan na jedan, dobro limitiraju spoljni šut rivala.

Borba za prvo mesto na Zapadu je od primarnog značaja za Denver, ako žele da u plej-ofu naprave iskorak u odnosu na prošlu sezonu kada su igrali polufinale konferencije (Portland slavio 4-3).

Pročitajte još Denver čuva trenera – Meloun u Koloradu do 2023.

Naime, Nagetsi su mnogo skromniji u gostima ove sezone (8-5) nego na svom parketu (13-3), pa je jasno da će njihova pozicija na tabeli pred plej-of umnogome uticati i na to šta možemo da očekujemo od Denvera u doigravanju.

Međutim, iako Denver nema spektakularnu stranu u poređenju sa drugim velikim timovima poput Lejkersa i Rokitsa, San Antonio Sparsi su šest puta u prethodnih 20 godina pokazali da glamur nije nužan da bi se vladalo na Zapadu i generalno u NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: